Constantin Niță: România nu poate fi afectată de decizia Gazprom de reducere a livrarilor de gaze naturale

Decizia de vineri a Gazprom de a reduce cu 5 la sută cantitatea de gaze naturale către România, față de volumul planificat nu ne poate afectea în acest moment, a declarat pentru De Ce News Constantin Niță, ministrul Economiei. 

"În această situație, Transgaz este obligat să anunțe importatorii de această situație creată în importul de gaze, dar cred că această măsură a Gazprom este temporară, sau urmează sâ primim o notificare din partea furnizorului rus care să explice foarte clar situația de vineri". 

Întrebat dacă măsura Gazprom ar avea legătură cu noile sancțiuni impuse Federației Ruse de către  Uniunea Europeană, ministrul Economiei a ținut să precizeze că "decocamdată nu ar trebui să ne hazardăm în specualții de acest gen, dar trebuie să urmărim cu atenție lucrurile la nivelul Departamentului de Energie, la nivelul Guvernului, unde  trebuie făcute analize, dacă acest lucru va fi notificat și dacă va continua pe tot parcursul anului.  

Citește și: Rusia a redus cu 5% volumul de gaze trimis României - ministrul Nicolescu

Mediu, pe această perioadă de iarnă a acestui an, și începutul anului viitor, România nu va fi afectată de măsura Gazprom, pentru că, în afară de extracțiile pe care le facem, avem depozitele de gaz care vor asigura necesarul de gaze pentru populație și pentru întreprinderi. Sper ca această reducere să fie temporară", a mai spus ministrul Economiei. 

"România are o capacitate de depozitare de circa 3 miliarde de metri cubi de gaze naturale, iar în momentul de față se înmagazinează zilnic, fapt ce va duce ca România să intre în iarnă cu acest stoc, care în final va asigura să trecem cu bine peste perioada de iarnă" a conchis Constantin Niță.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel