Comisia Europeană, cartonaş galben pentru Ecuador, din cauza pescuitului ilegal

Comisia Europeană îşi continua lupta împotriva pescuitului ilegal la nivel mondial prin notificarea Republicii Ecuador cu privire la necesitatea de a-şi întări măsurile ("cartonaş galben") de combatere a pescuitului ilegal, nedeclarat şi nereglementat (INN), se arată într-un comunicat al executivului comunitar, scrie Agerpres.

În această etapă, decizia nu implică niciun fel de măsuri cu efecte asupra comerţului. Cartonaşul galben este un avertisment şi oferă Ecuadorului posibilitatea de a reacţiona şi de a lua măsuri pentru a remedia situaţia într-un termen rezonabil. Mecanismul de combatere a pescuitului INN prevede că, în cazul în care situaţia de neconformitate persistă, exporturile de peşte ale ţărilor în cauză pot fi, în cele din urmă, excluse de pe piaţa UE ("cartonaş roşu"). UE este pregătită să colaboreze în continuare cu Ecuadorul, inclusiv prin asistenţă tehnică acolo unde este necesar, pentru a pune în aplicare reformele necesare.

Decizia de miercuri se bazează pe deficienţele identificate în ceea ce priveşte capacitatea ţării de a respecta standardele convenite în temeiul dreptului internaţional al marii în calitate de stat de pavilion, stat portuar şi stat de piaţă. Ecuadorul este încurajat să îşi intensifice eforturile pentru a se asigura că peştele care intra pe piaţa sa nu provine din pescuitul INN. Mai exact, Ecuadorul ar trebui să instituie un sistem de asigurare a aplicării legii şi de sancţiuni pentru combaterea activităţilor de pescuit INN. În plus, este esenţial să existe un control adecvat al activităţii unităţilor de prelucrare, în special a celor care exporta produse în UE. Comisia a identificat, de asemenea, o serie de limitări ale cadrului juridic în domeniul pescuitului.

"Ecuadorul este un partener comercial important pentru produsele pescăreşti. Avem responsabilitatea uriaşă faţă de consumatorii din UE de a garanta ca importurile din această ţară provin doar din activităţi de pescuit legale. Comisia Europeană a constatat existenţa unor deficienţe care reduc capacitatea Ecuadorului de a oferi aceasta garanţie. Invităm autorităţile ecuadoriene să îşi intensifice eforturile şi să implementeze reformele necesare în lupta împotriva pescuitului INN. Suntem pregătiţi să colaborăm îndeaproape cu Ecuadorul pentru a soluţiona problemele identificate şi a îmbunătăţi standardele de gestionare a pescuitului", a afirmat comisarul pentru mediu, afaceri maritime şi pescuit, Karmenu Vella.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel