Codul lui Pitagora. Oreste, despre secretul ascuns în cifre

Toate ființele poartă în sine numărul planetei, continentului, țării, orașului, sau localității unde s-au născut, scrie Oreste Teodorescu pe Fundamentul sistemului pitagoreic se bazează pe credința că în simbolul cifrelor sunt conținute toate elementele aflate în manifestare (începând cu 1, până la infinit), dar și nesfârșistul domeniu al nemanifestării, sau al energiilor necreate (zero matematic), scrie Oreste .

Savantul iluminist Severinus Boethius scria: “Marele sistem universal se bazează pe fundamentele cunoscute ale armoniei dintre existență, forma și acțiune, proprii tuturor lucrurilor și ființelor, atât generale, cât și speciale, fiind consecința firească a acestora. Aceste fundamente ale armoniei se numesc numere…”

Putem deduce de aici, că cei care se cufundă în studierea și înțelegerea numerelor, ajung să cunoască legile naturii atât în manifestarea vizibilă, cât și cea nevăzută. Materia reprezintă forma văzută a Naturii Universale, iar numerele definesc lumea ei invizibilă, după cum le conceptualizează pitagoreicii: “ Forțe mai mici sau mai mari sunt rezultatul numerelor materiale, iar energia, mai mare sau mai mică, este generată de numerele virtuale”.

Dezvoltând sistemul lui Pitagora, Boethius ajunge la concluzia că primordial, natura a fost generată cu ajutorul cifrelor, din care au apărut elementele, iar din acestea s-a născut rotația anotimpurilor, mișcarea stelelor, timpul și spațiul. Toate ființele poartă în sine numărul planetei, continentului, țării, orașului, sau localității unde s-a născut. Suntem influentați de ziua, luna și anul nașterii, după cum urmează:

• Ziua nașterii reprezintă calitățile eului și oglindește caracterul, lumea interioară, forța lăuntrică, nivelul de vibrație, nota muzicală care-l acordează în muzica sferelor, oglindirea în exterior, a omului interior și se obține din adunarea cifrelor care o compun. De exemplu 16=1+6=7.

• Luna nașterii reprezintă oglindirea omului în societate, în universul exterior, arată și funcția, rolul, misiunea omului în societate, și se obține tot prin reducerea la o singură cifra. De ex: 03=3.

• Anul nașterii vorbește despre menirea sa cosmică, despre ce așteaptă Dumnezeu de la această întrupare și se obține prin reducerea la o singură cifră: Ex: 1970=1+9+7+0=17=8.

Așadar, pentru Pitagora, numerele și cifrele asociate lor sunt ca tonul și armonia pentru muzician. Deși Pitagora nu a scris cărți despre numerologie, s-au păstrat viziunile sale asupra domeniului din lucrările lui Platon, Aristotel. Filon din Alexandria, Plotin, Origene, etc.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel