Organizația care vrea legalizarea marijuanei în România a dat, încă de marți, informația cu arestarea lui Cîțu / UPDATE 9

Cîțu, arestat
Cîțu, arestat

Miercuri după-amiază, Realitatea Plus și Flux 24 au transmis că Florin Cîțu a fost încarcerat în SUA. De fapt, informația a apărut încă de marți seară și a fost distribuită pe Facebook de pagina Legalizăm.ro, organizație ce are scopul de a legaliza marijuana în România. Premierul a fost întrebat dacă este adevărată această informație.

UPDATE 1: Florin Cîțu a spus că este vorba despre o greșeală pe care a făcut-o în urmă cu 20 de ani. A condus sub influența alcoolului și a plătit o amendă foarte mare. Florin Cîțu este mirat că informația a apărut abia acum: ”este interesant că în patru tururi de scrutin cu PSD nu a apărut această informație”.

”Da, acum 20 de ani, a fost vorba de o conducere sub influența alcoolului. Am plătit amenda respectivă. O amendă foarte mare. Nu este contravenție. Am făcut o greșeală acum 20 de ani. E interesant că apare această informație acum, în competiția internă din PNL”, a zis Florin Cîțu.

”Eu am condus. A fost o greșeală. Am condus și am plătit foarte scump. A trebuit să-mi vând și mașina pentru a-mi plăti amenda. Am mers un an pe jos. Asta este, a fost un eveniment acum 20 de ani. Nu este un eveniment cu care să mă mândresc, dar asta a fost”, a mai spus premierul.

Întrebat dacă președintele Klaus Iohannis și Ludovic Orban au fost informați de acest subiect în momentul în care a fost propus, de exemplu, pentru funcția de ministru al Finanțelor, Florin Cîțu a zis: ”Este o contravenție. Am plătit, și în România, amenzi de circulație.”

UPDATE 2: Jurnalista Liliana Ruse de la România TV a făcut un scurt comentariu despre știrea cu Florin Cîțu și amenda primită în SUA.

”Cîțu recunoaște că a condus băut în SUA în urmă cu 20 de ani și se întreabă cum de a apărut info acum. Altul care a descoperit statul paralel”, a scris Liliana Ruse pe Facebook.

UPDATE 3: Și Mircea Badea a făcut un comentariu scurt.

”Deci Catzu a condus baut in SUA, a facut si parnaie pe tema si a ascuns asta?? Nu e nicio problema. Bine ca nu s-a intalnit cu Trump, ca Dragnea!”, a scris Mircea Badea.

UPDATE 4: Legalizăm.ro a dat informația despre Florin Cîțu încă de marți seară.

”Motivul pentru care aceasta știre despre prim-ministrul României iese la iveala dupa 20 de ani, este că Florin Cîțu candidează pentru postul de președinte al PNL. Datorită acestui fapt, sursele noastre politice, care susțin contracandidatul domnului Cîțu, au început să îi sape groapa și ne-au furnizat această informație pe care noi o considerăm de interes public.

Articolul în baza căruia a fost condamnat: 321J.2 Operating while under the influence of alcohol or a drug or while having an alcohol concentration of .08 or more (OWI).https://bit.ly/3lRsj5uSite-ul unde puteți vedea detaliile despre dosarul “FLORIN CITU”www.iowacourts.state.ia.us

Nu uita presiunea politică vine din partea noastră! Semnează Petiția: www.legalizam.ro

Dacă dorești să ne ajuți mai mult, te invităm să faci o donație unică sau lunară. Acesta donatie va ajuta echipa Legalizam.ro să pună mai multă presiune pe politicieni pentru a face o schimbare! Donează la: https://www.legalizam.ro/doneaza”, a transmis Legalizăm.ro.

Legalizăm.ro este un proiect de care se ocupă și Cristian Mihai Dide, activist civic, prin care se cere legalizarea marijuanei în România

Legalizam.ro este o inițiativă civică legislativă ce urmărește mai multe scopuri, printre care enumerăm:


- Reglementarea unei piețe al cărei profit se presupune că finanțează corupția și traficul de influența. O piața reglementată prezintă mai multe avantaje printre care reamintim, limitarea vânzării către minori.


- Dezincriminarea posesiei pentru consum propriu, astfel încât parchetele și instanțele să nu mai fie încărcate cu anchetarea și judecarea posesiei unui drog care este mai puțin periculos decât tutunul sau alcoolul.


- Crearea unei noi comunități informate cu privire la importanța unei inițiative legislative.


- Diversificarea surselor de venit pentru bugetul de Stat.

UPDATE 5: Și analistul politic Bogdan Chirieac a comentat acest subiect, la Antena 3.

”Nu cred că domnul Cîțu își va da demisia, sub nicio formă! România stabilește un nou record. Am avut premieri acuzați sau condamnați pentru corupție, acum avem și un premier care a stat la închisoare două zile, fapt care sigur va ajuta foarte mult la imaginea externă a țării noastre. Mai departe, sigur că pot fi aduse circumstanțe atenuante, se întâmpla în urmă cu 20 de ani, domnul Cîțu era încă tânăr. Și președinți americani au trecut prin așa ceva, George W. Bush e un exemplu. Pentru mine este un singur mare semn de întrebare: De ce președintele Klaus Iohannis are încredere și îl cauționează în tot ce face?!”, a spus Bogdan Chirieac, miercuri după-amiază, la Antena 3. 


”Eu cred că nu a știut nimeni, până când cineva a săpat în trecutul său. Nu exclud nicio implicare a părții americane. Domnul Cîțu, care știți că nu mănâncă pâine, a fost pregătit, fiindcă a recunoscut și i s-a spus, probabil, că este cea mai bună cale pentru a trece peste așa ceva”, în opinia analistului politic. 


”Este interesant că, în patru tururi de scrutin cu PSD, nu a apărut această informație. Apare acum, în competiția internă din PNL”, spunea Florin Cîțu.

Cu privire la această declarație, analistul Bogdan Chirieac a spus: ”Este o acuzație directă la adresa lui Ludovic Orban și a echipei sale că au scos informația pentru a-i face rău. Sigur, e și o palmă dată PSD-ului, care nu l-a căutat suficient, dar nu despre asta este vorba, pentru că PSD nu a fost niciodată în competiție cu Florin Cîțu.”

UPDATE 6: Mihai Tudose, premier al României, a avut o reacție despre actualul premier al României care a condus băut acum 20 de ani.

”Scurtu’ drum către acasă…După delirul continuu în care ne ține de când e la butoane, după dezastrul provocat și susținut de el în tooooate domeniile, după, după….Aflăm azi că Wooow Cîțu e penal internațional. Asta înseamnă să ai ștofă! Nu Jilava, Rahova, de-astea maidaneze! Nu! America!!!Du-te acasă, Cîțu. Azi. Acum. Și stai acolo. Fără pâine….P.S. Alde Usr-pluș v-a picat semnalu’? Cum e cu fără penali? Era vorba doar de penali români? Pușcăria din străinătate o puneți la studii?!?”, a scris Mihai Tudose pe Facebook.

UPDATE 7: Senatorul Daniel Fenechiu, susținător al premierului Flori Cîțu în cursa pentru președinția PNL, a avut o reacție.

”Mi se pare o dovadă de onestitate, o dovadă de asumare și demonstrează că premierul este un om de calitate. Se încearcă denigrarea lui Florin cu o întâmplare de acum 20 de ani, o întâmplare care la noi poate părea wow, dar în Statele Unite este o chestiune care este extrem de uzuală. O mare parte din oamenii politici din SUA au trecut prin întâmplări de genul ăsta în tinerețe, în studenție. Evident, nu e un element lăudabil. E o contravenție, nu e o infracțiune. Dacă vă uitați pe biografia multor congresmani din UA veți observa că mulți au recunoscut că în tinerețe au făcut și greșeli, au mai avut și păcate”, a declarat pentru MEDIAFAX, senatorul Daniel Fenechiu, susținător al premierului Flori Cîțu în cursa pentru președinția PNL.

El spune că Florin Cîțu este un om cinstit.

”Dacă e să căutăm oameni perfecți, ca să-i canonizăm, cu siguranță Florin Cîțu nu va fi canonizat pentru treaba asta. În cazul în care căutăm un președinte de partid și un prim-ministru care să livreze rezultate, cu siguranță istoria demonstrează că Florin Cîțu a livrat performanțe, că prezintă o perspectivă pentru partid, cât și pentru guvernare. Faptul că a recunoscut o contravenție de acum 20 de ani când a fost reținut, că așa se întâmplă acolo, demonstrează că e un om de onoare, un om cinstit și cred că de asemenea oameni avem nevoie în politică, nu de oameni care să se vândă ca zei, ca imaculați și ulterior să citim despre ei tot soiul de diverse”, conchide Fenechiu.

UPDATE 8: Realitatea Plus a oferit o scurtă reacție a lui Ludovic Orban după episodul cu Florin Cîțu.

Președintele PNL nu dorește ca acest episod să devină subiect în campania internă din Partidul Național Liberal.

UPDATE 9: Și Virgil Guran, senator PNL, a spus că se afla cu Ludovic Orban în momentul apariției informației și a zis că liderul PNL nu știa nimic despre acest eveniment.

”Din punctul meu de vedere, nu e motiv de plecare din funcție”, a mai zis Virgil Guran la Antena 3.

Știrea inițială:

Un document din martie 2000 indică că actualul premier Florin Vasile Cîțu ar fi fost încarcerat 2 zile în SUA. Pentru condus sub influența alcoolului sau drogurilor/legislația americană nu face diferență între ele.

Conform documentului Curții de Justiție din Iowa, Florin Vasile Cîțu ar fi fost reținut 2 zile în anul 2000 și a primit și o amendă de 1000 de dolari americani. Decizia este a unui judecător american și Cîțu și-a recunoscut fapta, scrie Flux24.

Arestarea acolo este, de fapt, luare în custodie, adică stai în arest până decide un judecător care, într-un final, îți poate da o amendă.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel