Ciocolată caldă de casă. Rețeta simplă a celei mai iubite băuturi a iernii

Foto: Pixabay
Foto: Pixabay

Ciocolată caldă de casă, rețetă. Iată cum pregătești băutura prefertă a iernii, după o rețetă simplă.

Ciocolată caldă de casă, preparată chiar de tine, printr-o rețetă simplă și rapidă, care te va încânta.

Ingrediente 

100 g ciocolată

150 g pudră de cacao

100 g zahăr pudră

1 cană de lapte

20 g lapte praf

2 lingurițe de amidon

1 vârf de sare

Mod de preparare:

 

1. Se rupe ciocolata în bucăți mici și pune într-un robot de bucătărie. Apoi las-o să se mărunțească până se transforma într-o pudră foarte fină.

2. Se adaugă pudra de cacao, zahărul pudră, laptele praf, amidonul și vârful de sare, apoi se mai lasă la mărunțit și amestecat în robot, până vezi că s-au omogenizat.

3. Pune conținutul într-un borcan și pune-l la frigider.

3. Pentru a prepara ciocolata caldă, încălzește lapte într-o cană, într-un ibric, sau alt recipient, adaugă 2 linguri din conținutul de la frigider și lasă-l pe foc puțin, în timp ce amesteci cu o lingură, pentru a se omogeniza. 

4. Oprește focul după ce vezi că s-a omogenizat întreaga băutură și toarnă totul într-o cană.

O poți servi simplă, cu frișcă sau caramel,și chiar cu bezele.

 

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.26