Cine sunt poeții nominalizați la Premiul Mihai Eminescu

Deputatul PSD Ionuț Vulpescu atrage atenția pe pagina sa de socializare că s-a anunțat lista poeților nominalizați în 2014 la Premiul Național "Mihai Eminescu", bucurându-se, totodată, pentru faptul că cei ce se regăsesc pe listă sunt scriitori care "dau substanță și un profil original literaturii române de azi".

"Juriul condus de criticul Nicolae Manolescu a anunțat lista poeților nominalizați anul acesta la Premiul Național „Mihai Eminescu”, care se acordă în cadrul festivalului cu același nume, ce se desfășoară la Ipotești. Mă bucură să regăsesc pe listă nume importante, adică scriitori reprezentativi, care dau substanță și un profil original literaturii române de azi: Ion Mureșan, Liviu Ioan Stoiciu, Mircea Cărtărescu, Ovidiu Genaru, Constantin Abăluță. Prezența lor activă în spațiul cultural e un semn că poezia nu moare nici în vremuri de criză", a scris Ionuț Vulpescu în cea mai recentă postare a sa pe Facebook.

Potrivit botosaneanul.ro, în cursa pentru Premiul Național "Mihai Eminescu" 2014 au fost nominalizați șapte poeți, celor enumerați de Ionuț Vulpescu adăugându-se și Vasile Vlad și Lucian Vasiliu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel