Cine îi dă dreptate lui Nicolăescu în afacerea spitalelor private

A greșit ministrul Eugen Nicolăescu, în ceea ce privește suspendarea contractelor CNAS cu spitalele private? Răspunsul devine mai complicat, pe zi ce trece.

Pe mine m-a deranjat modul în care a fost promovată ideea: privatul e rău, mănâncă banii statului etc. Îmi amintește de propaganda... de tristă amintire. Înțeleg că ministrul și-a mai nuanțat proiectul și că, acolo unde nu există ofertă din partea sistemului public, asigurații vor putea merge la privat.

Principala problemă e că  ideea a fost lansată  într-un moment sensibil, când companiile occidentale pregătesc investiții și parteneriate pentru trimiterea unor pacienți în clinicile  din Est, mai ieftine, în loc să atragă în occident medicii noștri. Ca semnal, măsura nu dă prea multă încredere investitorilor.

Aș fi putut înțelege un cinstit: e groasă! Visteria e goală, criza cât casa, ori salvăm spitalele de stat, ori le închidem! În acest sens, de ce să nu renunțăm chiar la CNAS, că are alocate 3% din fondurile proprii, pentru funcționare?

În fine, ezit în lupta cu ministrul Nicolaescu pentru apărarea spitalelor private după ce le-am văzut susținătorii. Baronetul din feudele județene a protestat, ba chiar a trecut la amenințări cu demiterea din guvern a ministrului. Ce-i privește pe ei tăierea fondurilor pentru spitalele private  mari din București și alte câteva orașe? Dacă se plâng fiindcă au interese în micile căpușe din jurul spitalelor județene, atunci poți să te bucuri că țipă: înseamnă că i-a lovit unde trebuie. Din această perspectivă, războiul e unul justificat. Rămâne de văzut dacă vor fi sau nu victime colaterale, printre pacienți.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel