Cercetătorii danezi ar fi descoperit, întâmplător, leacul pentru cancer

O echipă de cercetători din Copenhaga ar fi descoperit, din greșeală, un vaccin care atacă celulele canceroase și le ucide.

Potrivit România TV, o echipă de savanți care încercau să găsească o soluție prin care să protejeze de malarie femeile însărcinate, au făcut o constatare surprinzătoare. Apariția malariei în sarcină este extrem de periculoasă deoarece atacă și distruge placenta.

În timpul studiului, oamenii de știință au observat că proteinele de malarie atacă și tumoarea dezvoltată de cancer. Medicii au combinat proteina din vaccinul anti-malarie cu o toxină, aceasta din urmă ar fi eliberată în zonele tumorale și ar ajuta la distrugerea celulelor canceroase. Poate fi un pas uriaș către vindecarea în viitor a cancerului, scrie Independent.co.uk.

Noul leac împotriva cancerului pare să fie eficient în peste 90% de tipuri de cancer.

Noul vaccin a fost deja testat pe mai mulți șoareci bolnavi de cancer, iar rezultatele a îndreptățit optimismul medicilor. Cercetătorii spun că vor trece la testele pe oameni în următorii 4 ani. Întrebarea este dacă poate organismul uman să tolereze dozele necesare fără a dezvolta efecte secundare.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel