Centrul de chirurgie cardiacă de la ”Grigore Alexandrescu”, pe cont propriu în un an

Managerul Spitalului 'Grigore Alexandrescu', Dan Mircea Enescu, şi-a manifestat joi speranţa ca, în aproximativ un an, medici români ai Centrului de chirurgie cardiacă din cadrul unităţii medicale să poată efectua singuri operaţii cardiace la copii.

'Există o înţelegere prin care vom organiza trei misiuni internaţionale în fiecare an aşa cum au fost până acum - adică în octombrie, în ianuarie şi aceasta de acum care s-a terminat. Am reuşit să operăm 24 de copii. Deşi ne-am dorit mult mai mulţi, am avut probleme tehnice şi anume de formare a echipei şi neputinţa de a putea să adaptăm acel loc cu patologia şi posibilităţile noastre de a-i ţine într-o stare bună de sănătate şi după aceea, adică până la externarea din spital. (...) Ne dorim, nu aş vrea să dau un termen, dar poate într-un an să reuşim să facem şi cazuri grele şi de ce nu, într-un viitor apropiat, cât mai apropiat, pe care nu-l pot identifica, să putem să facem un transplant cardiac, avem toate posibilităţile, ei au spus. (...) Cred că într-un an de zile vom putea (ca medicii români să opereze singuri - n.r.). Cred că după misiunea de la începutul anului viitor vom putea să preluăm pe cont propriu', a afirmat Enescu.

Ambasadoarea Statului Israel în România, Tamar Samash, a spus că echipa de medici care a operat la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' a salvat, în urma intervenţiilor chirurgicale, copii cu probleme cardiace. 'Au venit aici la Spitalul 'Grigore Alexandrescu' să opereze copii care au probleme. Cred că toţi fac un lucru foarte bun şi ar trebuie să continue aşa', a spus diplomatul, joi seară, la reşedinţa sa.

Reprezentantul organizaţiei 'Save a Child's Heart', Simon Fischer, a spus că personalul medical a realizat o muncă foarte importantă salvând vieţi.

'În numele meu şi al echipei mele suntem foarte onoraţi să fim aici. (...) Să sperăm că această colaborare va fi de succes, că vom salva multe vieţi împreună. Este doar începutul unei cooperări îndelungi. Am apreciat profesionalismul românilor', a spus şeful echipei medicale din Israel, Lior Sasson.

La Spitalul 'Grigore Alexandrescu' au loc intervenţii chirurgicale pe cord efectuate de peste 20 de chirurgi, asistenţi, tehnicieni şi voluntari ai organizaţiei respective în colaborare cu echipele româneşti.

'Save a Child's Heart' este o organizaţie internaţională, înfiinţată în anul 1995 în Israel, a cărei misiune este aceea de a îmbunătăţi calitatea îngrijirilor pentru copiii cu afecţiuni cardiace, realizând atât intervenţii chirurgicale, cât şi programe de training şi specializare în domeniu.

Până în prezent, 'Save a Child's Heart' a salvat peste 4.000 de copii cu vârste între 0 şi 18 ani care sufereau de afecţiuni congenitale ale inimii, transmite Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel