Urmărește emisiunea live


Centre de radioterapie. Ministrul Sănătății, anunț

 foto ilustrativ
foto ilustrativ

Ministrul Sănătăţii, Florian Bodog, a declarat vineri la Forumul Naţional al Asociaţiilor de Pacienţi că este necesar ca România să aibă o lege a vaccinării, întrucât acoperirea vaccinală a scăzut. Ministrul a spus că în cursul săptămânii viitoare va avea loc o dezbatere publică amplă pe Legea vaccinării. 

"Este necesar să avem o lege a vaccinării pentru că suntem într-o situaţie specială faţă de celelalte ţări din Europa, acoperirea vaccinală a scăzut nepermis de mult şi suntem în pericolul de a se declanşa epidemia", a spus Bodog. 

Referindu-se la radioterapie, Bodog a spus că vor fi create 12 centre de radioterapie în ţară, pentru unele dintre acestea fiind demarată procedura de achiziţie. 

"Pentru unele dintre ele am demarat deja procedura de achiziţie, iar pentru celelalte se aşteaptă avizul de la Agenţia Europeană Nucleară de la Viena care a făcut consultanţă pentru aceste centre. Vreau să precizez faptul că acest consultant a făcut acest serviciu gratuit", a afirmat ministrul. 

El a precizat că proiectul privind centrele de radioterapie nu mai poate fi oprit. "Acest proiect nu mai poate fi oprit pentru că eu împreună cu ministrul de Finanţe ne-am asumat termene clare pentru a consuma banii de la Banca Mondială. În situaţia în care un singur termen de pornire a unei licitaţii este pierdut se pierd banii", a spus reprezentantul MS. 

Ministrul Sănătăţii a spus că se află pe circuit de avizare un ordin de ministru care priveşte activitatea centrelor de transfuzie. 

"(...) Este pe circuitul de avizare internă un ordin care priveşte nu numai acest aspect ci priveşte reorganizarea centrelor de transfuzie. În momentul de faţă facem o analiză internă pentru a stabili câte centre vor fi cu permanentă în ţară, centre care vor fi dotate cu aparatură de laborator şi testare a sângelui de ultimă generaţie", a mai afirmat Bodog, potrivit Agerpres.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel