Cele mai grave accidente cu sisteme robotizate. Lista incidentelor, după ce un robot i-a rupt degetul unui copil cu care juca şah

Fotografie de la Pavel Danilyuk, pexels
Fotografie de la Pavel Danilyuk, pexels

Iată o listă cu câteva incidente grave în care au fost implicate sisteme robotizate, după ce un robot i-a rupt degetul unui copil cu care juca şah.

”Robotul i-a rupt degetul copilului”, a declarat Sergey Lazarev, președintele Federației de șah din Moscova, agenției de presă TASS, citată de The Guardian, după incident, adăugând că aparatul a jucat în multe expoziții anterioare fără astfel de incidente. 

Videoclipul incidentului din 19 iulie publicat de canalul Baza Telegram arată că degetul băiatului a fost apucat de brațul robotizat timp de câteva secunde, înainte ca o femeie urmată de trei bărbați să intervină ca să-l elibereze pe copil. Sergey Smagin, vicepreședintele Federației Ruse de Șah, a spus pentru Baza că robotul a părut să se năpustească după ce a luat una dintre piesele băiatului, scrie The Guardian. În loc să aștepte ca mașina să își finalizeze mișcarea, băiatul a optat pentru o ripostă rapidă, a spus el.

Producătorii vor fi nevoiți să regândească modelul robotului

”Există anumite reguli de siguranță și copilul, se pare, le-a încălcat. Când a făcut mișcarea, nu și-a dat seama că mai întâi trebuie să aștepte”, a spus Smagin. ”Acesta este un caz extrem de rar, primul pe care mi-l amintesc”, a adăugat el.

Lazarev a avut o variantă asemănătoare, spunând că micul competitor ”a făcut o mișcare, iar după aceea trebuia să dea timp robotului să răspundă, dar băiatul s-a grăbit și robotul l-a prins”. Oricum, a spus el, furnizorii robotului ”vor trebui să gândească din nou prototipul”.

Baza l-a numit pe băiat Christopher și a spus că este unul dintre cei mai buni 30 de șahişti din capitala Rusiei la categoria sub 9 ani. ”Oamenii s-au grăbit să ajute și i-au scos degetul tânărului jucător, dar fractura nu a putut fi evitată”, se spune.

Lazarev a spus pentru Tass că Christopher, al cărui deget a fost pus într-un ghips, nu părea prea traumatizat de atac. ”Copilul a jucat chiar a doua zi, a terminat turneul și voluntarii l-au ajutat să înregistreze mișcările”, a spus el. CITEŞTE MAI MULTE AICI

Lista incidentelor în care au fost implicaţi roboţi 

1. Muncitor dintr-o fabrică, cu 10 plăgi înjunghiate

Unul dintre cele mai şocante incidente cu roboţi a avut în decembrie 2018, într-o fabrică din China. Un bărbat de 49 de ani a fost lovit de un robot care s-a prăbuşit peste el din senin. 10 bare de oţel l-au străpuns pe bărbat în braţe şi piep. Fiecare dintre bare avea 30 cm lungime. 

În mod miraculos, bărbatul a supravieţuit după ce chirurgii au scos barele din corpul său. 

2. Femeie lovită de maşină fără şofer 

 

În martie 2018, Elaine Herzberg, din Tempe, Arizona, mergea pe lângă bicicleta ei în timp ce traversa o şosea cu patru benzi din oraş. Aceasta a fost lovită în plin de o maşină electrică, fără şofer, a companiei Uber. În maşină se afla un şofer de rezervă, dar acesta se uita la clipuri pe telefon în momentul accidentului, conform Daily Mail. 

Herzberg a murit la spital, fiind primul caz de moarte provocată de o maşină fără şofer. Uber nu a fost trasă la răspundere penală pentru incident. 

3. Muncitor Volkswagen, zdrobit 

 

În iunie 2015, un bărbat de 22 de ani a fost ucis de un braţ robotic la o fabrică Volkswagen din Baunatal, Germania. Braţul robotic trebuia să ridice piese auto, dar l-ar fi apucat pe bărbat şi l-a izbit puternic de o placă de metal. Acesta a avut răni grave la piept şi a murit la spital. 

4. Un robot al Amazon a găurit o cutie cu substanţă anti-urşi 

 

În 2018, un robot a făcut mai multe găuri, în mod accidental, într-o cutie cu substanţă anti-urşi într-un depozit Amazon din New Jersey. 24 de muncitori au ajuns la spital. Cutia conţinea capsaicină concentrată. Muncitorii au experimentat probleme de respiraţie, arsuri la ochi şi în gât. 

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel