Cele mai bune ceaiuri pentru un somn liniştit

foto ilustrativ Pexels
foto ilustrativ Pexels

Există puține lucruri la fel de liniștitoare ca o ceașcă fierbinte de ceai, mai ales înainte de culcare. Unele tipuri vă pot ajuta să vă relaxați după o zi lungă. Multe tipuri de ceai din plante au fost folosite ca remedii naturale pentru somn de secole, datorită capacității lor de a lupta împotriva insomniei, stresului și anxietății. Unele au fost chiar studiate pentru proprietățile lor de stimulare a somnului.

Există puține lucruri la fel de liniștitoare ca o ceașcă fierbinte de ceai, mai ales înainte de culcare. Unele tipuri vă pot ajuta să vă relaxați după o zi lungă. Multe tipuri de ceai din plante au fost folosite ca remedii naturale pentru somn de secole, datorită capacității lor de a lupta împotriva insomniei, stresului și anxietății. Unele au fost chiar studiate pentru proprietățile lor de stimulare a somnului, conform healthline.com.

Ceai de magnolie


Fabricat din scoarța, mugurii și tulpinile uscate ale plantei de magnolie, ceaiul de magnolie este adesea folosit ca ajutor natural pentru somn în multe forme de medicină tradițională.

Planta conține honokiol și magnolol, doi compuși care au efecte sedative.

Deși lipsesc cercetările la oameni, unele studii mai vechi pe animale au descoperit că atât honokiol, cât și magnolol ajută la inducerea somnului și la reducerea insomniei.

Ceai verde cu conținut scăzut de cofeină


Ceaiul verde este un tip popular de ceai cunoscut pentru aroma sa distinctă și beneficiile pentru sănătate.


Interesant este că unele studii sugerează că ar putea îmbunătăți calitatea somnului și ar putea lupta împotriva insomniei.

De exemplu, un studiu la adulți a constatat că consumul de ceai verde cu conținut scăzut de cofeină a fost legat de îmbunătățirea calității somnului, scăderea stresului și reducerea oboselii, în comparație cu consumul de ceai verde obișnuit.

Asigurați-vă că alegeți ceai verde cu conținut scăzut sau fără cofeină dacă intenționați să-l beți aproape de ora de culcare.

Ceai de mușețel


Este făcut din mușețel, o plantă care este adesea folosită pentru a promova somnul datorită efectelor sale sedative.

Mușețelul conține, de asemenea, un antioxidant cunoscut sub numele de apigenină, care poate induce relaxarea musculară și somnul.

Într-o revizuire a 12 studii, s-a descoperit că musetelul îmbunătățește calitatea somnului, deși nu a afectat în mod semnificativ insomnia.

Un alt studiu a investigat modul în care consumul de ceai de mușețel a afectat 80 de femei care au născut recent și care au avut o calitate slabă a somnului. În decurs de 2 săptămâni, au raportat mai puține simptome legate de dificultăți de somn.

Ceai de lavandă


Nu numai că este adesea savurat ca un ceai liniștitor la culcare, dar unele cercetări susțin, de asemenea, că levănțica ar putea promova relaxarea și poate îmbunătăți calitatea somnului.

Ceai de valeriană


Rădăcinile uscate ale plantei sunt folosite pentru a face ceai de valeriană, care este uneori folosit ca ajutor natural pentru somn.


Deși nu este clar cum funcționează rădăcina de valeriană, se crede că crește nivelul unui neurotransmițător numit acid gamma-aminobutiric (GABA), care reduce stresul și promovează somnul.

Deși câteva studii arată că rădăcina de valeriană poate ajuta la tratarea anxietății, la îmbunătățirea calității somnului și la creșterea sentimentelor de relaxare și calm, cercetările specifice privind efectele ceaiului de valeriană sunt limitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel