Urmărește emisiunea live


Ce spune Vâlcov despre un nou acord cu FMI

Ministrul Finanţelor Publice, Darius Vâlcov, a declarat miercuri că nu vede un motiv pentru a prelungi acordul cu FMI care se va încheia în septembrie 2015.

VEZI ȘI: Exclusiv. Întrebare CHEIE pentru fiica lui Mircea Diaconu. Răspunsul său: "ÎMI CEREȚI PREA MULT"

"Din punctul meu de vedere, la sfârşitul lunii septembrie, când se va încheia actualul acord, nu văd un alt motiv pentru a prelungi acordul", a afirmat Vâlcov.

Darius Vâlcov a spus un nou acord cu FMI nu este o prioritate şi că România este suficient de stabilă pentru a se descurca fără a fi ghidată.

"Actualul acord expiră în septembrie. Am înţeles că domnul prim-ministru va dori un alt tip de acord. Va trebui să discutăm. Eu mi-am exprimat de mai multe ori punctul de vedere. Cred că România este suficient de stabilă şi are destul de mulţi profesionişti astfel încât să putem să avem această pretenţie de la noi înşine că ne descurcăm şi fără a fi în continuare ghidaţi, pentru că nu întotdeauna ghidajul care merge într-o ţară se aplică şi în România. M-aş bucura foarte mult ca România să înceapă să îşi trăiască visul ei, să încercăm să nu mai trăim doar prin visul altora", declara luni seară ministrul Finanţelor, la România TV.

Actualul acord stand-by este cel de-al zecelea încheiat de România cu FMI în ultimii 23 de ani şi al treilea acord solicitat de România FMI de la declanşarea crizei economice în 2009. Aranjamentul se derulează pe 24 de luni şi are o valoare de aproximativ 1,98 miliarde de euro (1,75 miliarde DST - Drepturi Speciale de Tragere - n.r.) pentru România, scrie Evenimentul Zilei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel