Ce reprezintă bulina portocalie de pe ecranul telefonului. Ar trebui să te îngrijorezi când apare?

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Dacă ai un telefon cu sistem de operare iOS poate că ai observat cum pe ecran apare din când în când o bulină portocalie în partea de sus. Ce reprezintă aceasta? 

Poate că ai văzut, de multe ori, cum în partea de sus a ecranului apare uneori o bulină misterioasă de culoare portocalie. Uneori e portocalie, alteori verde.

De ce apare şi când

Bulina portocalie de pe ecranul telefonului cu sistem de operare iOS nu anunţă o defecţiune şi nici vreo activitate suspectă pe dispozitivul tău, ci doar indică faptul că înregistrarea audio sau video este în desfășurare. Acest punct poate fi vizibil atunci când folosești aplicații de înregistrare sau capturare a ecranului.

Bulina mai poate indica că ai un apel în așteptare sau că ai ratat un apel telefonic. Această funcție a apărut după actualizarea iOS 14 cu scopul de a-i ajuta pe utilizatori să-și îmbunătățească setările de confidenţialitate, explică cei de la Tenoshare

Ne sunt ascultate telefoanele? 

Poate ai observat că adesea se întâmplă să îți apară pe telefon reclame la produse despre care vorbești, fără să accesezi un anumit site sau pagină de socializare. Asta înseamnă că telefonul „te spionează‟?

Expertul în securitate cibernetică, Edward Whittingham, spune că marile companii nu pot intercepta conversațiile fără acceptul utilizatorilor. Dacă fac asta, ceea ce e puţin probabil, o fac în afara legii. Așadar, dacă ești îngrijorat că tot ce vorbeşti lângă telefon este ascultat, ar trebui să verfici, întâi de toate, permisiunile aplicațiilor tale: „S-ar putea să fii surprins de cât de multe aplicații solicită accesul la microfonul, la camera sau chiar la contactele tale din telefon. Depinde de noi cum ne protejăm confidențialitatea‟, spune specialistul. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
NoMy - smt4.3.1
pixel