Ce îi împiedică pe fumători să folosească ţigările electronice pentru a se lăsa de fumat - raport

țigări
țigări

Un raport britanic arată cât de nocivă este utilizarea regulată a produselor de vapare.

Potrivit unui raport independent publicat de Public Health England’s (PHE), peste jumătate dintre fumători spun că produsele de vapare a nicotinei pot fi mai dăunătoare decât fumatul. Deși decesele survenite în SUA din cauza vapării au fost provocate de substanţe interzise în Marea Britanie. Potrivit studiului, utilizarea regulată a produselor de vapare a nicotinei este cu mult mai puţin nocivă decât fumatul. Recomandările PHE spun ca fumătorii să treacă la utilizarea ţigărilor electronice ca mijloc de renunţare la fumat, dar că nefumătorii nu trebuie să înceapă să vapeze.

Motive de îngrijorare


Al 6-lea raport al PHE  realizat la comanda cercetătorilor de la King’s College London este însoţit de noi recomandări ale PHE referitoare la vapare. Raportul mai analizează dovezile referitoare la folosirea ţigărilor electronice de către persoane cu afecţiuni mentale şi femei însărcinate.

Unul dintre motivele de îngrijorare este numărul în creştere al fumătorilor care consideră că vaparea este mai dăunătoare decât fumatul. Această percepție este contrară punctelor de vedere ale experţilor din UK şi Statele Unite. Aceștia spun că utilizarea regulată a produselor de vapare a nicotinei este cu mult mai puţin nocivă decât fumatul.

Recomandarea Public Health England’s (PHE) este ca fumătorii să treacă la utilizarea ţigărilor electronice ca mijloc de renunţare la fumat, dar că nefumătorii nu trebuie să înceapă să vapeze. Cercetătorii sunt îngrijoraţi că fumătorii sunt descurajaţi să folosească ţigările electronice pentru a se lăsa de fumat, de temerile legate de siguranţă.

Recomandările raportului

- Dovedirea vârstei la vânzarea produselor de vapare să se facă mai exact cu scopul de a-i proteja pe tineri

- Experții din domeniul sănătăţii ar trebui să facă recomandări referitoare la utilizarea ţigărilor electronice în timpul în care femeile sunt însărcinate

- Mai multe cercetări sunt necesare în privinţa aromelor ţigărilor electronice preferate de tineri

Profesorul John Newton, director pentru Îmbunătăţirea sănătăţii la Public Health England, a declarat că este îngrijorător cât de mult a afectat epidemia de afecţiuni pulmonare din SUA opinia fumărilor din UK faţă de ţigările electronice. Acest fapt îi poate duce la afecţiuni pe termen lung şi chiar până la o moarte timpurie din cauza fumatului.

'Sfatul nostru pentru oricine fumează tutun este să renunţe în totalitate la acesta. Țigările electronce pot fi o modalitate eficace de a-i ajuta pe fumători să facă acest lucru', a spus profesorul.

Cel mai bun lucru pe care îl poate face un fumător pentru sănătatea sa este să renunţe 100% la fumat

Profesorul Chris Whitty a menționat că cel mai bun lucru pe care îl poate face un fumător pentru sănătatea sa este să renunţe 100% la fumat. De asemenea, țigările electronice îi pot ajuta pe unii oameni să renunţe la fumat şi sunt o alternativă mai sigură.

Ann McNeill, profesoară pentru dependenţa de Tutun la King’s College London şi autoare principală a raportului britanic, a arătat că în prezent este foarte dificil pentru fumători să înţeleagă impactul vapării şi al fumatului, dintr-o multitudine de rapoarte contradictorii.

'În analiza noastră prezentăm dovezi care sugerează că vaparea nu a subminat declinul fumatului la adulţi, iar pentru tineri vaparea este practicată mai ales de persoane care fumau deja ţigări. Cu toate acestea, trebuie să rămânem vigilenţi şi să ne asigurăm că produsele de vapare, alături de ţigările obiţnuite, nu sunt accesibile cu uşurinţă pentru tineri', a arătat McNeill, potrivit Yahoo News.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel