Câteva setări simple la routerul de internet te pot scăpa de hackeri și atacurile cibernetice

Sursa Foto: FreePik
Sursa Foto: FreePik

Descoperă câteva setări simple ce te apără în online.

În era digitală actuală, securitatea informațiilor reprezintă o preocupare tot mai semnificativă. Cu toate acestea, ignorăm de multe ori faptul că pericolele pot să apară chiar din propriul nostru computer sau telefon, prin intermediul rețelei Wi-Fi. Hackerii pot exploata vulnerabilitățile routerului pentru a obține acces la datele noastre personale.

O creștere semnificativă a încălcărilor de date personale prin atacuri asupra routerelor a fost înregistrată în toate statisticile recente. În 2023, numărul acestor incidente a crescut cu 20% comparativ cu anul precedent. Astfel, vulnerabilitatea acestor dispozitive devine tot mai evidentă.

Schimbarea parolei inițale

Primul pas esențial pentru securizarea rețelei Wi-Fi este modificarea setărilor implicite. Schimbă parola standard pe care o primești. Creează o parolă robustă, utilizând caractere speciale, majuscule, minuscule și cifre. Cu cât e mai complexă, dar mai familiară pentru tine, cu atât mai bine.

Activarea Criptării WPA

De asemenea, este important să activezi criptarea WPA (Wireless Protected Access). Explicația simplă ar fi că acest proces echivalează cu încuierea ușii de la intrarea casei tale digitale. Practic, te asiguri că nimeni nu poate intră fără permisiune. 

Alocarea de timp pentru configurarea corectă a routerului Wi-Fi poate aduce o îmbunătățire considerabilă în securitatea ta online, conform Antena 3 CNN.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel