Câte cești de cafea echivalează o doză de Red Bull

Fotografie creată de Jan Kopřiva, de la Pexels
Fotografie creată de Jan Kopřiva, de la Pexels

Câte cești de cafea echivalează o doză de Red Bull?

Băuturile energizante sunt foarte consumate în special de tineri. 

De la apariția lor pe piață, producătorii acestor băuturi au căutat să își asocieze imaginea cu sporturile extreme, divertismentul și muzica, activități care sunt deosebit de atractive pentru adolescenți și tineri. Din acest motiv, multe voci au cerut o reglementare mai strictă, ceea ce a condus în cele din urmă la introducerea unei etichete care avertizează nivelul de cofeină pe care îl conțin aceste băuturi și riscul pe care îl pot avea asupra sănătății.

O doză de 250 de mililitri de Red Bull conține 80 de miligrame de cofeină, cam aceeași cantitate dintr-o ceașcă de cafea

De exemplu, o singură doză de Red Bull, 250 ml, conține 80 de miligrame de cofeină. Pentru referință, acest lucru este echivalent cu o ceașcă și jumătate de espresso. În plus, conține niveluri extrem de ridicate de zahăr (jumătate din doza zilnică recomandată de OMS) și taurină, o substanță care stimulează și sistemul nervos central.

Cofeina trebuie consumată cu moderație

Cofeina este prezentă în mod natural în mai mult de 60 de plante și se găsește în multe produse alimentare, precum cafea, ceai sau ciocolată.

Una din principalele zone de acțiune ale cofeinei în corpul omenesc este efectul stimulator asupra funcțiilor cognitive. Cofeina ajută la îmbunătățirea concentrării și vigilenței.

Efectele sale, atunci când este consumată în cantități mai mari, sunt nervozitate, anxietate și aritmii cardiace. Dacă apare intoxicația, putem vorbi de probleme gastrointestinale și simptome similare episoadelor disociative.

De asemenea, trebuie remarcat un lucru: consumul său regulat generează dependență și toleranță, astfel încât un consumator va avea nevoie de tot mai multe doze pentru a observa același efect în corpul său. 

 

Red Bull Energy Drink conține 11 grame de zahăr per 100 mililitri

 

Cantitatea de zahăr dintr-o doză de Red Bull Energy Drink e comparabilă cu cea din aceeași cantitate de suc de mere sau portocale - 11 g per 100 ml.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel