Cât ne-ar lua să călătorim de la un capăt la altul al planetei, căzând prin centrul ei

Cât timp ar dura călătoria de la un capăt la altul al planetei, ”căzând” prin centrul ei, a fost mereu o curiozitate a oamenilor de știință.

Oamenii de știință au calculat în trecut că această călătorie ar dura aproximativ 42 de minute. În calculele lor au considerat că densitatea pământului este aceeași în toate straturile lui. Din moment ce atracția gravitațională dintre două obiecte este direct proporțională cu masa lor și invers proporțională cu pătratul distanței dintre ele, dacă Terra ar avea aceași densitate în toate straturile ei, singurele diferențe de viteză le-am avea în funcție de cât de departe suntem de centrul planetei, scrie Huffigton Post.

Însă Alexander Klotz, absolvent al McGill University din Canada, a venit cu noi calcule. Acesta a luat în considerare faptul că straturile nu au aceeași densitate și, prin urmare, rezultatul a fost altul.

El a calculat densitatea straturilor folsindu-se de anumite date seismice. Este devărat că scoarța și mantaua planetei sunt mai puțin dense decât centrul ei.

Astfel, Alexander Klotz a ajuns la concluzia că durata călătoriei este de 38 de minute, pentru că forța gravitațională nu este aceeași peste tot.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel