Cârtița prezidențială

Am cazut de acord ca nu poate fi vorba de un 007. 

Adica de vreun erou. Un erou al institutiilor de securitate ale statului nu poate fi regasit in interiorul aparatului judecatoresc, in presa, in Executiv, in Parlament sau in partide. Nu este de conceput ca, in asemenea ipostaze, el ar fi pus in situatia sa-si riste viata in beneficiul patriei. Dar daca nu e 007, ce este acel ofiter acoperit? Este o cartita. Vom afla cine e cartita prezidentiala?

Domnul Teodor Melescanu a strans semnaturi pentru candidatura sa cat timp s-a aflat la pupitrul spionajului romanesc si, dupa ce i-a iesit numarul, a demisionat spunand ca nu doreste sa implice serviciul in politica. Nu cred ca pleaca de acolo cu creierul spalat. Dimpotriva. Este o banca de date. Isi poate juca pe degete adversarii, daca doreste.

Un Teodor Melescanu cu un trecut remarcabil, de purtator de cuvant cu rang de secretar de stat al lui Adrian Nastase cand acesta a fost ministru de Externe, apoi, pe rand, ministru de Externe, ministru al Justitiei, ministrul Apararii, director SIE, fondator si presedinte al unui partid politic care, la un moment dat, a atins cota de apoape 20% din electorat si, ulterior, unul dintre fruntasii PNL. Ei bine, acum, desi vine printre ultimii in cursa electorala, sustinut inca nu este prea clar de catre cine, domnul Teodor Melescanu este pe cale de a primi doua spectaculoase bonusuri.

Bombele electorale vin una dupa alta. Traian Basescu se pregateste sa dea peste cap un candidat prezidential, jucandu-se cu el de-a dezbracatelea. Intr-un fel sau altul, sa-l deconspire pe cel aflat sub dubla comanda. Servitor al cetatenilor Romaniei, in ipoteza in care ajunge presedinte, dar si servitor al unuia dintre serviciile secrete. Deconspirarea acestuia va fi o treaba dificila, care necesita un complicat joc operativ. Toti cei avizati presupun ca semnalul a fost dat de catre Robert Turcescu. Despre care se poate spune orice, dar nu si ca nu ar fi fost si nu ar fi un om al presedintelui Traian Basescu. Daca va fi eliminat unul dintre competitori, si vizat este Victor Ponta ca agent al Serviciului de Informatii Extrene, atunci domnul Teodor Melescanu primeste o adevarata rafala de vant in panzele sale electorale.

Ca sa se intample acest lucru, este insa necesara o proba. Cel putin la vedere, ea nu poate fi oferita de Teodor Melescanu. Acesta, de altfel, a repetat in mod obsedant, in toate declaratiile facute, ca legea il obliga sa raspunda provocarii, in sensul ca nu a existat si nu exista un ofiter acoperit SIE nici in presa, nici in magistratura, nici in Parlament, nici in Executiv si nici in partidele politice. Daca ar declara altfel, domnul Melescanu ar incalca legea. Si in loc sa o ia pe drumul spre Cotroceni, ar lua-o pe drumul spre puscarie. Asadar, cel putin la vedere, el joaca la liber impuse. Il ia pe nu in brate chiar daca raspunsul corect e da.

Citește mai multe pe CorectNews

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel