Carnea crescută în laborator, considerată curată, câștigă adepți

Un studiu efectuat pe un eșantion reprezentativ a arătat faptul că oamenii sunt din ce în ce mai interesați să se hrănească sănătos chiar dacă asta înseamnă să consume carne crescută în laborator, arată The Guardian.

Un nou studiu, comandat de revista Frontiers in Sustainable Food Systems, este primul care evaluează în mod riguros interesul consumatorilor în ceea ce privește plantele și "carnea curată" (cunoscută și ca carne cultivată sau cultivată în laborator) în SUA, India și China.

Studiul a constatat "niveluri ridicate de acceptare" în toate cele trei țări și "acceptare semnificativ mai mare" în India și China, unde 86% și, respectiv, 93% au declarat că este "oarecum probabil" să cumpere carne curată, arată publicația britanică.


Chris Bryant, autorul principal al studiului din revista Frontiers in Sustainable Food Systems, a declarat: "În cele trei țări cele mai populate din lume, consumatorii doresc carne pe bază de plante și curate. Posibilitățile pentru inovatori de a schimba industria cărnii în aceste țări sunt acolo".


Companiile încep să valorifice aceste oportunități. Motif Ingredients a anunțat că a obținut finanțare de 90 milioane de dolari. Aceasta face ca Motif să fie cea mai mare companie axată pe agricultura celulară - noua industrie creând produse de origine animală fără creșterea animalelor. 

Vezi și: Obezitatea, influențată de dimensiunea porțiilor fast-food

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel