Carnea din viitor, ARTIFICIALĂ

Adriana Nicolau / 15 dec 2017 / 08:19 Salveaza PDF Comentarii
hamburger
Descriere foto: hamburger

Carnea pe care o veți mânca în viitor nu va mai fi de la animale.

Potrivit cercetătorilor, o principală prioritate este protejarea animalelor și găsirea unor metode evoluate de a imita carne, scrie playtech.ro.

Un proiect finanțat în 2013 de către Serghei Brin, cofondatorul Google, care va avea drept scop crearea unui hamburger sintetic, va deveni în curând realitate. Hamburgerul a fost creat cu ajutorul celulelor stem extrase din muşchiul de vacă. Acestea au fost apoi trecute într-un mediu de creştere, unde au început să se îmbine.

„Celulele fac toată treaba, trebuie doar să le oferim condiţiile propice“, a explicat atunci Dr. Mark Post, creierul din spatele proiectului. 

Josh Schonwald, jurnalist în domeniul culinar din Chicago, a fost de acord că gustul general era acela de carne, dar că se simțea puțin lipsa grăsimii.

Compania Tyson Foods a anunțat că vor mări investiția în Beyond Meat. Ei se ocupă de producerea de burgeri care au gust de vită, dar sunt făcuți din plante. Beyond Meat deja vinde burgeri în mai mult de 5.000 de magazine și peste 4.000 de restaurante, hoteluri și cantine universitare. Noua investiție va tripla producția.

Bill Gates și Richard Branson au investit și ei în tehnologie și concept

Motivele pentru care viitorul cărnii, așa cum o cunoaștem noi, este atât de nesigur sunt nenumărate. Oamenii de știință vor să conserve gustul și textura cărnii, dar să renunțe la originile animale. Pe de-o parte, acest lucru este esențial din prisma eticii creșterii animalelor – acestea din urmă sunt supuse adesea unui trai scurt, neplăcut și plin de antibiotice. Pe de altă parte, creșterea lor implică folosirea unor bucăți mari de teren și a resurselor.

Pentru a avea un singur gram de carne de vită e nevoie de un metru pătrat de teren și de eliberarea a 221,63 grame de dioxid de carbon. Să sperăm că viitorul ne va aduce alternative ale cărnii care să fie pe placul papilelor gustative, dar mai ales pe placul planetei.

[citeste si]


Te-ar putea interesa


Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.24