Urmărește emisiunea live



Care va fi următoarea mişcare a jucătorului Băsescu

val-valcu
val-valcu

L-a jignit  pe Ponta, folosind metafore  ușor de înțeles de către orice matelot beat. L-a atacat pe Blaga. A ”pus” premierul, a terfelit sindicatele, l-a absolvit pe Blejnar, ca Papa, care vindea indulgențe, înainte de Reformă...Culmea prinsese un moment bun: nu se difuza, la concurență, vreun meci, opinia publică era conectată la știri, după câte se întâmplaseră în week-end, se apropia moțiunea de cenzură. Și, totuși, n-a făcut decât trei puncte de rating, la publicul tânăr, activ. Hai, patru, dacă adăugăm și pensionarii, care oricum nu-l votează.

Băsescu, ca produs politic, e cam expirat. Când a promovat măsurile de austeritate, era înjurat, dar, totuși, privit. De la o vreme, președintele nu mai face rating. Vadim îl bate și dacă intră prin telefon.  Ponta are audiență mai mare, deși nu poate schimba ceva, din Opoziție.

Chiar dacă, la popularitate, ajunsese mult în urma partidului, Băsescu îi putea ține în mână pe liderii PDL atâta vreme cât avea audiență. Singur spunea, în mandatul Tăriceanu, că este jucător fiindcă, deși nu are pârghii de acțiune, poate vorbi. ”Nimeni nu mă poate opri să spun lucrurilor pe nume”, declama el. Corect, dar uite că nu-l mai ascultă nimeni. Nici nu mai are ceva de oferit publicului. Speranța de a trăi bine? Hă, hă, hă! Sună sinistru, în gura care ocăra babele, după inundații. Glumele acre? Să fim serioși! Răzbunarea? Pentru asta există Opoziția.

Dacă Petre Roman nu făcea prostia să plece din PD , astăzi ar fi fost ales fără ezitare în locul lui Boc. Un partid fără ideologie, construit în jurul liderului care îi amețește  pe votanți cu carisma lui: cam ăsta e fostul partid de stânga, ajuns azi exponentul dreptei fără compromisuri. Problema e că nu au niciun lider carismatic, pentru că, așa cum spunea un ilustru anonim din partid, la umbra stejarului Băsescu nu pot crește decât  ciuperci otrăvite, gen  Anastase.

Până la urmă, Băsescu are dreptate, dar trebuie să i se aplice această dreptate și lui: nu faci performanță, nu atragi oamenii, nu ai ce căuta la conducere. Atunci, ce-i rămâne de făcut? Cu vorbele nu mai are șanse, trebuie să recurgă la gesturi extreme. Nu-l sfătuim să încerce metoda Sobaru. Nici n-ar avea cum să obțină astfel audiență, căci s-au sudat balcoanele la Parlament. Dar metoda Bleonț ar putea să-i aducă un rating de 10-15, ca pe vremuri. Asta e tot ce i-a mai rămas și, din păcate, nu merge decât odată, cel mult de două ori, cât să-și  arunce un ochi și cei care aveau probleme la cablu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel