Care sunt suplimentele alimentare de care trebuie să te ferești. Efecte adverse foarte serioase

suplimente alimentare
suplimente alimentare

Suplimentele nu lipsesc de pe rafturile farmaciilor și promit remedii miraculoase și pierdere instantanee în greutate. Cu toate cestea, nu toate funcționează cu adevărat. 

 

Mai mult decât atât, unele nu sunt atât de sigure pe cât credeți și pot provoca efecte secundare dăunătoare, prezentând pericole ascunse pentru sănătate.

Sulfat de glucozamină

Nutrișionistul Reda Elmardi explică: „Sulfatul de glucozamină este un produs natural derivat din crustacee.” 

„Este adesea inclus în suplimentele alimentare comercializate pentru a ajuta persoanele cu dureri articulare asociate cu osteoartrita.”

„Dar glucozamina nu este utilă pentru toată lumea; unele cercetări sugerează că poate cauza chiar probleme precum ulcere gastrice și pietre la rinichi”.

Vitamina A

Dr. Seema Bonney, fondatorul și directorul medical al Centrului Anti-Îmbătrânire și Longevitate din Philadelphia spune: „Aportul ridicat de vitamina A din unele forme de suplimente poate fi dăunător și poate provoca osteoporoza. Consumul prea des de A preformată (de obicei din suplimente sau din anumite medicamente) poate provoca amețeli, greață, dureri de cap, comă și chiar deces. Aportul mare de vitamina A, administrat de către femeile însărcinate poate provoca, de asemenea, malformații congenitale la copiii lor."

Elmardi adaugă: „Vitamina A este o vitamină solubilă în grăsimi care este necesară pentru vedere, reproducere, formarea oaselor, funcția imunitară și sănătatea pielii. Cu toate acestea, prea multă poate provoca toxicitate, în special la copii. De fapt, o treime din populația lumii are un anumit grad de deficiență de vitamina A”.

Creatina

„Creatina este o substanță naturală care se găsește în carne și pește”, spune Elmardi. "

„A fost folosită de sportivi timp de ani de zile datorită capacității sale de a crește masa musculară. Cu toate acestea, creatina poate fi periculoasă dacă este luată în doze mari.”

„Acest supliment nu este reglementat de FDA (autoritatea medicamentelor din SUA) și conține ingrediente care nu s-au dovedit sigure. Unele dintre acestea includ L-carnitina, beta-alanina și taurina. Aceste substanțe pot cauza probleme grave de sănătate.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel