Sarea de mare a devenit din ce în ce mai populară și este văzută ca un ingredient special în multe rețete.
Adesea, termeni precum „organic”, „natural” și „pur” însoțesc și produsele care conțin sare de mare, făcând aluzie la faptul că este o alternativă sănătoasă la sarea de masă.
Principalele diferențe dintre sarea de mare și sarea de masă sunt în gust, textură și nivel de procesare.
Sarea de mare provine din apa de mare evaporată și este minim procesată, astfel încât poate reține urme de minerale. Mineralele pe care le conține sarea de mare depind de apa din care este evaporată.
Acest lucru poate afecta și gustul sau culoarea sării. În ceea ce privește sănătatea, mineralele sunt ușor de consumat prin aportul alimentar zilnic.
Sarea de masă obișnuită provine din minele de sare și este procesată pentru a elimina mineralele. Pe lângă iod - un nutrient esențial care ajută la menținerea unei tiroide sănătoase - sarea de masă conține de obicei un aditiv pentru a preveni umezirea.
Experții recomandă limitarea sării de orice fel în dieta ta, deoarece acest potențator alimentar conține sodiu. Pentru unii oameni, sodiul poate crește tensiunea arterială, deoarece reține excesul de lichid în organism.
Conținutul de sodiu al sării de mare și al sării de masă este de 40%. Cu toate acestea, unele solnițe pot conține cristale mai mari decât sarea de masă, astfel încât sarea de mare poate avea mai puțin sodiu în volum, deoarece mai puține cristale vor încăpea într-un dispozitiv de măsurare, cum ar fi o lingură.
Indiferent dacă alegeți să utilizați sare de mare sau sare de masă, nu uitați să puneți preț pe moderație. Un sfat ar fi să experimentați asezonarea cu ierburi și mirodenii pentru a adăuga aromă mâncărurilor și pentru a ține sare sarea departe de farfuria dvs.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
de Val Vâlcu