Care este cea mai bună zi pentru a te învoi de la birou

[] []

18 noi 2016 / 16:18
Salveaza PDF Comentarii

O companie de cercetare dezvăluie care este ziua exactă în care angajaţii se pot învoi de la muncă fără a-şi supăra prea tare şeful.

Compania de cercetare Attest a efectuat un studiu pe 1.000 de angajaţi şi a constatat că cel mai potrivit moment în care ne putem suna şeful cu scopul de a scăpa de o zi de muncă este marţi dimineaţă, la ora 6.38.

Poate părea ciudată această oră, însă autorii studiului susţin că merită efortul de a ne trezi devreme şi că nu este atât de rău să petreci câteva minute la telefon cu şeful decât să petreci o zi întreagă la birou. Pe lângă momentul potrivit, ai nevoie şi de cea mai bună şi credibilă scuză. Potrivit rezultatelor aceluiaşi studiu, cea mai bună variantă este să invoci „probleme la stomac."

Este mult mai probabil ca angajatorul să vă creadă într-o marţi dimineaţă pentru că este ştiut faptul că cei care se folosesc de pretextul unei „intoxicaţii alimentare" în zilele de luni şi vineri probabil vor doar să-şi prelungească weekend-ul. Studiul a relevat şi faptul că mulţi oameni aplică această strategie în lunile noiembrie şi decembrie, aşa că este indicat să evitaţi aceste perioade.

De asemenea, este important modul în care purtaţi convorbirea telefonică şi trebuie găsit un echilibru între a prezenta semne subtile ale bolii şi a părea un mincinos. Nu în ultimul rând, dacă vă luaţi o zi liberă în plus asiguraţi-vă că nu publicaţi pe Facebook poze sau mesaje care v-ar putea da de gol.


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27