Capsula care asigură transportul spre Staţia Spaţială Internaţională, deteriorată intenţionat

statia spatiala
statia spatiala

Fisura care a provocat la sfârşitul lunii august depresurizarea capsulei ruseşti Soyuz MS-09 care asigură transportul spre Staţia Spaţială Internaţională (ISS) a fost provocată în mod intenţionat, având în vedere că o anchetă ulterioară a eliminat o defecţiune de fabricaţie, a asigurat marţi Dimitri Rogozin, directorul general al agenţiei spaţiale ruse Roscosmos, citat de EFE. 

Într-un interviu acordat postului Canal 1 din Rusia, Rogozin a declarat că o comisie lucrează în prezent la investigarea incidentului în timp ce o altă comisie şi-a încheiat deja ancheta legată de o posibilă defecţiune de fabricaţie care a fost acum complet eliminată. "Singura teorie care rămâne este că a fost un impact intenţionat", provocat "pe Terra sau în spaţiu", a declarat responsabilul agenţiei spaţiale ruse. "Cea de-a doua comisie care lucrează la investigare va determina acest lucru. Să avem răbdare", a susţinut Rogozin. 

Se studiază toate posibilităţile

Directorul executiv al Roscosmos, Sergkei Krikaliov, a declarat la rândul său că agenţia evaluează posibilitatea atât a unui impact intenţionat, cât şi neintenţionat în carcasa navei", potrivit agenţiei Interfax. "Se studiază toate posibilităţile, inclusiv un accident sau o rea intenţie. Nu vrem să credem că a fost vorba de o rea intenţie, dar studiem şi un scenariu în care fisura să fi fost provocată la bord", a subliniat Krikaliov. 

Cum a fost reparată fisura

Fisura de 2 mm a fost detectată la 29 august în carcasa navei spaţiale, care este responsabilă de transportarea oamenilor de pe Pământ pe Staţie şi înapoi. Prima soluţie, temporară, a fost aplicarea unei benzi adezive, însă aceasta nu a făcut decât să scadă rata de pierdere a aerului şi nu să o oprească definitiv. Soluţia aleasă în final a fost aplicarea în zona respectivă a unui pansament din trusa medicală, îmbibat cu un gel adeziv. Oxigenul a revenit la cote normale la bordul staţiei datorită proviziilor stocate în nava Progress MS-09, care a andocat cu ISS în 10 iulie 2018.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel