Capcana în care cădem când vrem să slăbim. Cori Grămescu: Știm deja că nu funcționează

Fotografie creată de Nataliya Vaitkevich, de la Pexels
Fotografie creată de Nataliya Vaitkevich, de la Pexels

Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a oferit câteva informații prețioase pentru persoanele care își doresc să slăbească. 

Într-o postare pe Facebook, Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție, a atras atenția asupra faptului că, "în ceea ce privește motivația de a slăbi (și de a face sport), există o abordare simplistă și superficială a problemei, din categoria „ești grasă pentru că nu ești în stare să te abții”. Și asta aduce vina asupra celei care își dorește să găsească o cale de a se opri din comportamentul alimentar care a condus-o la kilograme în plus."

Femeile cu care Cori Grămescu vorbește sunt "mame, artiste, femei de afaceri", dar toate au un lucru în comun: "faptul că aspectul lor fizic nu a fost definitoriu pentru ele, deși adeseori au dus de ani de zile o luptă cu kilogramele în plus."

"În aceasta situație, lista de priorități de viață include multe alte capitole, până să ajungă la necesitatea de a se sprijini pe aspectul fizic. Este cumva paradoxal că deși îmi spun că-s ani de zile de când nu sunt mulțumite de felul în care arată, nu au reușit să-și găsească resursele pentru a se alinia la un proces „standard” de slăbire. Și nu pentru că nu au avut destulă voință.", a continuat Cori Grămescu.

"Trebuie să știi cum să îți propui obiectivele"

Cori Grămescu a dezvăluit că, pentru a avea motivația semi-constantă de a face sport, "trebuie să știi cum să îți propui obiectivele". "În primul rând, dacă îți propui „vreau să slăbesc x kilograme”, odată cu atingerea obiectivului îți dispare motivația. Nu e pentru că ești un om rău, ci așa funcționează mecanismele de recompensă din creierul nostru, după primirea recompensei, motivația scade.", a spus Cori Grămescu. 

"Dacă îți propui în schimb „vreau să fiu o femeie suplă și atrăgătoare”, acela este un obiectiv continuu, care te va ajuta să îți menții motivația. În plus, a fi o femeie suplă și atrăgătoare are șanse să devină un pilon al imaginii de sine, pe când „vreau să slăbesc x kilograme” nu poate să ajungă vreodată la nivelul ăla de profunzime, din simplul motiv că nu antrenează resorturile emoționale necesare modificării personalității noastre.", a subliniat ea. 

Capcana în care cădem când vrem să slăbim

"Când începi să gândești obiectivele în sensul ăsta, poți negocia comportamentele tale de zi cu zi în raport cu impactul lor pe termen lung. Pentru că adeseori cădem în capcana următoare: „chiar dacă vreau să slăbesc x kilograme, o să mănânc anapoda doar masa asta, pentru că o sar pe următoarea și apoi nu o să se întâmple nimic”. Știm deja că asta nu funcționează niciodatăAveți grijă de voi!", a încheiat Cori Grămescu, coach de lifestyle și nutriție. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel