Când vor fi reglementate criptomonedele în România. Budișteanu: O să vedem o EXPLOZIE. Va fi greu de OPRIT

Ce spune un expert în domeniu
Ce spune un expert în domeniu

În ultimul timp peste tot se vorbește despre reglementarea criptomonedelor, Ionuț Budișteanu a explicat toată această situație redactorilor DCBusiness.

Deputatul PNL, Sebastian Burduja dorește un proiect de lege care să reglementeze modul în care pot fi făcute plățile cu criptomonedele Bitcoin, Ether sau eGold.

"Deci în loc să aducă aici acești bani în România și să-i investească aici, să-i pompeze în economia românească, vor ajuta economiile altor state. Lucru care se întâmplă și în prezent", a declarat Burduja.

Reglementare a criptomonedelor.

"Criptomonedele nu pot fi reglementate și controlate. Bitcoin-ul a fost creat că un răspuns împotriva reglementărilor și monopolului bancar. Criptomonedele există și funcționează 24/7 pentru că nu pot fi oprite și nu pot fi reglementate de nimeni.

Oricine își poate lansa o criptomonedă din garsoniera de bloc, pe care oamenii o pot mină și face trading cu ea și nimeni nu îl poate opri să facă așa ceva. Cu cât tehnologia devine mai adoptată, automat devine și mai descentralizată și mai greu de oprit și reglementat.

Singurele reglementări pe care le pot ei face sunt pentru persoanele juridice care sunt firmele, care se declara că oferă servicii și/sau produse în schimbul lor. Mai pot reglementa și cetățeni privați, cum a fost înainte de 1989 când în timpul comunismului în România era interzis să deții valută și comuniștii te controlau și ți le confiscau că era fapta penală care putea fi pedepsită cu 10 ani.

Orice reglementare înseamnă o restricție. Oricum și cu reglementări și fără reglementări, firmele mari se pot înregistra și pot opera din diverse jurisdicții permisive oricând. Se vede clar că din ce în ce mai mulți utilizatori încep să folosească aplicații descentralizate, gen exchange-uri descentralizate care nu sunt admnistrate de către firme și astfel, după cum arată tendințele în piață, lucrurile devin din ce în ce mai descentralizate. Foarte posibil ca în 5 ani să vedem o explozie a sistemelor descentralizate pentru schimbul de tokeni digitali în care marea majoritate a lor să fie complet necontrolabile de către nimeni", a declarat Budișteanu.

Citește în continuare pe DCBusiness

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel