Când putem vedea cometa ISON cu ochiul liber

ison cometa
ison cometa

Descoperită pe data de 21 septembrie 2012, cometa ISON, poreclită și ”cometa secolului”, va putea fi vizibilă fără ajutorul telescoapelor.

Se apropie cometa ISON și chiar dacă nu va fi acel “spectacol extraordinar” care are loc o dată la o sută de ani, așa cum sperau astronomii, oameni interesați de acest fenomen trebuie să afle că vor putea vedea cometa, incepând cu luna noiembrie, scrie Yoda.ro. Dacă totul decurge conform spuselor astronomilor, ar trebui să o vedem chiar la răsărit, pe cerul aproape luminat. Cometa ISON este vizibilă cam în toate diminețile lunii noiembrie, începând cu ora 5.00 până în jurul orei 7.00. Pentru a o vedea, trebuie să căutați o zonă cu orizont plat către răsărit.

Există și posibilitatea ca, atunci cand se va apropia de Soare, în luna noiembrie, cometă să se topească din cauza căldurii și să se sfărâme în bucăți. Pentru planeta noastră, pericolele sunt de două feluri, dupa cum spune Laurențiu Primo în emisiunea pe care o prezintă.

”În primul rând, dezintegrarea acestei comete ar putea fi periculoasă pentru Pământ în sensul în care Terra ar putea să-și intersecteze traiectoria sa evolutivă cu traiectoria de dispersie a resturilor cometei. Este un risc nu atât de mare… depinde în câte bucăți se dezintegrează. În al doilea rând, un impact între o cometă și Soare are repercusiuni de natură electromagnetică. Va avea loc un impuls electromagnetic chiar înainte de ciocnire. Pentru sănătatea noastră, nu înseamnă foarte mult, dar pentru tehnologie va fi ceva devastator. Imaginați-vă ce ar fi lumea noastră fară telefon, laptop sau alte astfel de produse”, a mai zis Laurențiu Primo la Meritocrația.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel