Canada interzice aplicația TikTok pe dispozitivele guvernamentale

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

Canada va interzice aplicația TikTok de pe toate dispozitivele emise de guvern începând de marți.

Decizia vine după o revizuire de către ofițerul șef de informații din Canada, potrivit căreia aplicația „prezintă un nivel inacceptabil de risc pentru confidențialitate și securitate”, a declarat un purtător de cuvânt al guvernului într-un comunicat.

Un purtător de cuvânt al TikTok a declarat că gigantul social-media a fost dezamăgit de decizie, scrie BBC.

Decizia vine la doar câteva zile după ce Comisia Europeană a anunțat o interdicție similară.

Premierul Justin Trudeau a spus că există suficientă îngrijorare cu privire la securitatea aplicației pentru a necesita schimbarea.

„Acesta poate fi primul pas, acesta poate fi singurul pas pe care trebuie să-l facem”, a spus el luni, la o conferință de presă lângă Toronto.

Platforma TikTok a fost criticată pentru utilizarea informațiilor personale și pentru legăturile cu guvernul chinez.

Aplicația video în formă scurtă este deținută de firma chineză ByteDance Ltd.

Angajaților federali din SUA li s-a interzis să folosească TikTok la sfârșitul anului trecut și o serie de universități americane au interzis, de asemenea, utilizarea aplicației în rețelele lor. Interdicții publice mai ample au fost implementate în India și în alte câteva țări asiatice.

Compania insistă că oficialii guvernului chinez nu au acces la datele utilizatorilor și că o versiune chineză a aplicației este separată de cea folosită în restul lumii. Dar anul trecut, compania a recunoscut că unii angajați din China pot accesa datele utilizatorilor europeni.

Interdicția pentru angajații Comisiei Europene urmează să intre în vigoare pe 15 martie.

Autoritățile canadiene de reglementare a confidențialității investighează, de asemenea, TikTok din cauza preocupărilor legate de datele utilizatorilor, în special dacă compania obține consimțământ „valid și semnificativ” de la utilizatori atunci când colectează informații personale.

Într-o declarație, Mona Fortier, președintele Consiliului de Trezorerie al Canadei, a declarat că guvernul „este angajat să păstreze informațiile guvernamentale în siguranță”.

Aplicația va fi eliminată de pe telefoanele emise de guvern în această săptămână și de pe alte dispozitive și blocată de la descărcări în viitor.

„Pe un dispozitiv mobil, metodele de colectare a datelor TikTok oferă acces considerabil la conținutul telefonului”, a spus Fortier. „Deși riscurile utilizării acestei aplicații sunt clare, nu avem nicio dovadă în acest moment că informațiile guvernamentale au fost compromise”.

Consiliul de Trezorerie, care supraveghează operațiunile guvernului federal, include ofițerul șef de informații al țării.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel