Campanie donare sânge, lansată de Crucea Roșie

donare sange
donare sange

Numărul donatorilor este în scădere în perioadele cu zile libere, iar criza de sânge din spitale se acutizează. Pentru a evita o astfel de situaţie, Crucea Roşie Română şi-a propus să crească stocurile de sânge din Centrele de Transfuzie Sanguină din ţară înainte de vacanța de Rusalii.

Campania “N-avem sânge” se desfăşoară în perioada 16-31 mai, în mai multe judeţe din ţară.

În cele două săptămâni, peste 100 de voluntari ai Crucii Roşii vor fi pe străzile din Bucureşti, Ploieşti, Alexandria, Târgovişte şi Buzău şi vor informa oamenii cu privire la necesarul de sânge din România. Totodată, ei vor face cunoscute condiţiile pe care trebuie sa le îndeplinească o persoană pentru a dona sânge şi etapele procesului de donare.

Pentru acţiuni rapide de donare, Centrul Mobil de Donare de Sânge din Bucureşti se va deplasa pe 29 mai în Ploieşti (în parcarea Palatului Administrativ între orele 9.00 şi 14.00); pe 30 mai, în Alexandria (în parcarea Platoului Administrativ de lângă Prefectură, între 9.00 şi 14.00), iar pe 31 mai, în Târgovişte (Platoul Prefecturii, între 9.00 şi 14.00).

În medie, în România, este nevoie de 500.000 de unităţi de sânge anual şi doar 2% din populaţie donează, în timp ce media europeană este de 10%.

Cei 450 de ml de sânge donați de o persoană pot salva trei vieţi.

[citeste si]

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel