Cam cum să vrei în Cancun? Români, boicotați Mexicul!

Vacanța în Mexic s-a transformat într-un coșmar pentru turiștii români
Vacanța în Mexic s-a transformat într-un coșmar pentru turiștii români

Îmi pare rău pentru românii umiliți, după ce au plătit să se distreze în Cancun. Dar, dacă se mai duce vreun Mitică în Mexic, în următorii 20-30 de ani, mă voi bucura pentru fiecare clipă în care stă blocat în vamă, e ținut în autocar  la 40 de grade, sau când i se fură bagajele etc. Dacă e luat ostatic de vreun grup de traficanți mexicani, refuz de pe acum ca statul român să miște un deget (nu că ar face-o, sau că ar conta demersul său).

Lipsa de informare, la fel ca prostia, se plătește. Iar, după mârșăvia petrecută cu turiștii români zilele astea, nimeni nu mai poate spune ”Nu am știut”.

Sunt sute, dacă nu mii de destinații turistice la același nivel, în lume. Pleci dintr-un stat care nu are nici forța, nici interesul să te ajute, dacă intri în bucluc, pierdut prin cine știe ce loc exotic. Ești pe cont propriu. Ți se pare degeaba că ești un client important, că ai conta pentru ei. Contează nemții, britanicii, japonezii, care vin cu milioanele de turiști, sau rușii, care vin cu milioanele de euro.

Așa că trebuie să caști ochii. Ce poți vedea, pe Wikipedia, dacă ne referim la Cancun?

”Orașul a fost devastat de actele violente legate de traficul de droguri. Între 2013 și 2016 au avut loc 76 de crime și cel puțin 193 în 2017, marea majoritate legată de traficul de droguri. Cele mai multe au avut loc în nucleul urban și au existat diferite episoade violente cu arme de foc în așa-numita "Zona Hotelera". Începând din 2018, cu un val ridicat de violență, Cancún este peste media națională în caz de omucidere. Actele violente au început să pună presiune asupra industriei turismului, unde în ianuarie 2019, Cancún a înregistrat prima scădere a pasagerilor internaționali în ultimii șapte ani”.

Chiar, ai vrea să mergi într-un loc ”cunoscut pentru vânzările sale de droguri cu amănuntul către turiști, precum și pentru că este un centru de spălare a banilor”, cum scrie tot Wikipedia?

Dar, poate dicționarul exagerează. Să citim presa internațională:

”Autoritățile americane au emis un avertisment de nivel 2 pentru călători, recomandând prudență sporită și adăugând că infracțiunile violente precum omuciderea, răpirea, jefuirea autovehiculelor și jaful sunt răspândite”, scrie The Sun. În acceeași notă face recomandări de călătorie The Guardian. În schimb, Die Welt se limitează la a povesti tragedia din Uruapan, unde nouă morți, uciși într-un schimb de focuri, printre care și femei, au fost dezbrăcați și spânzurați de un pod.

Distracție plăcută în Mexic, pe viitor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel