Browserul Edge Legacy, eliminat din Windows 10

Windows 10 elimină Edge Legacy. Sursa: Pixabay
Windows 10 elimină Edge Legacy. Sursa: Pixabay

Microsoft Edge nu a reușit să se ridice la nivelul de popularitate pe care l-a înregistrat Internet Explorer, în ciuda faptului că acesta corecta majoritatea problemelor ale vechiului browser. 

Motivul a fost cel mai probabil momentul la care a fost lansat, când Google deja domina piața de browser-e cu Google Chrome de ceva vreme.

Totuși, asta nu a făcut decât să ambiționeze compania să încerce din nou, adoptând aceeași tehnologie pe care o folosește și Google. Practic, noul Microsoft Edge este o versiune modificată de Chrome, cu o interfață schimbată, câteva funcții proprii și sincronizare cu contul Microsoft. Cel mai mare avantaj pe care îl oferă noul Edge este faptul că activitatea nu este urmărită de Google, ceva ce mulți vor aprecia, mai ales când punem în balanță faptul că toate extensiile de Chrome funcționează și pe Edge, deci nu pierzi funcționalitate atunci când faci tranziția.

În aceste condiții, când Chrome și Edge pot fi schimbate atât de ușor, nu mai este necesară întreținerea vechiului Edge, redenumit de curând Edge Legacy.  Microsoft spune că pe data de 13 aprilie 2021 va lansa un update de securitate care va șterge aplicația Edge Legacy pe sistemele pe care încă este instalată. Utilizatorii nu vor fi notificați, iar tot procesul va fi automat, scrie go4it.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel