Bradley Mousley, suspendat doi ani din tenis, pentru consum de droguri

O tânără speranță a tenisului mondial a fost suspendată timp de doi ani din activitatea sportivă, pentru consum de droguri.

Australianul Bradley Mousley (18 ani) a câștigat proba de dublu de la Australian Open, în 2013 și 2014, și a jucat semifinală la simplu în 2014. El era perceput ca o tânără speranţă a tenisului, dar cariera sa este pe cale să fie distrusă. Unul dintre cei mai buni tineri jucători ai Planetei a primit o interdicţie de doi ani, după ce a fost depistat pozitiv la un control anti-doping.

Tenismanul de 18 ani a consumat ecstasy la o petrecere, iar stupefiantele i-au rămas în organism până la testarea sa de către Agenţia Mondială Anti-Doping (WADA), scrie prosport.ro. Depistarea pozitivă a lui Bradley reprezintă primul caz de acest fel împotriva unui jucător de tenis australian. Campionul din proba de dublu a juniorilor de la Australian Open 2013 şi 2014 va fi audiat din nou marţi, pentru ca un tribunal să ia decizia finală în privinţa viitorului său în sport.

Drogurile nu îi îmbunătățeau performanțele sportive

Pastilele consumate de australian nu îi puteau îmbunătăţi rezultatele de pe teren, ba dimpotrivă. După încheierea efectului respectivelor droguri, pot apărea stări de depresie, tulburări de somn, anxietate severă sau confuzie. Cauza este dată de epuizarea resurselor de serotonină, neurotransmiţător ce joacă rol direct în reglarea dispoziţiei, agresivităţii, activităţii sexuale şi a somnului.

Citește și: Ilie Năstase, sfat pentru Simona Halep înainte de US Open

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel