Big Ben își schimbă denumirea. Cum se va numi ceasul din Londra

Big Ben, celebrul orologiu din Parlamentul britanic, ar putea să îşi schimbe în curând denumirea în "Turnul Elizabeth", cu ocazia jubileului de diamant al reginei Elizabeth a II-a.

Până sâmbătă, 331 de membri ai Parlamentului britanic, inclusiv premierul David Cameron, au semnat o petiţie pentru a aduce acest omagiu reginei Elizabeth a II-a, pentru a marca împlinirea a 60 de ani de domnie ai acesteia.

Această schimbare de denumire reaminteşte de cea operată în onoarea reginei Victoria - primul monarh britanic care a sărbătorit 60 de ani de domnie, în 1897 -, prin care celebrul turn de la extremitatea Parlamentului din Londra a fost redenumit.

"Faptul că atât de mulţi deputaţi susţin acest demers, în semn de omagiu adus reginei Elizabeth a II-a, este o veste importantă. Sper că această idee îşi va urma de acum cursul", a declarat premierul David Cameron.

Oficial, turnul înalt de 96 de metri se numeşte "Turnul Orologiului", dar este cunoscut mai mult sub denumirea de "Big Ben", după sunetul produs de uriaşul clopot al său, care marchează printr-un semnal sonor ora exactă în centrul Londrei.

Parlamentul britanic va examina această petiţie la sfârşitul lunii iunie şi va aproba probabil noul nume al lui "Big Ben", afirmă jurnaliştii de la Daily Mail.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel