Coronavirus - COVID 19
România în stare de urgență
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642
sau la adresa de e-mail [email protected]

Berea care ne face mai creativi, inventată de cercetători

DCNews Team / 31 dec 2014 / 13:26

Cercetătorii spun că au inventat o băutură care stimulează creativitatea şi pe care chiar ar fi indicat să o bem la locul de muncă, pentru a lucra mai bine.

Agenţia de publicitate CP+B din Copenhaga şi Berăria Rocket au lansat berea numită Problem Solver (Cea care rezolvă problemele), scrie dailymail.co.uk.

Băutura se vinde alături de un sistem de măsurare, care permite consumul ideal de alcool, în funcţie de greutatea corporală a fiecăruia.

După cum spune Jennifer Wiley de la Universitatea Illinois din Chigaco, vârful de creativitate al unui om este atins atunci când nivelul de alcool din sânge este de 0.075%.

Este momentul în care fiecare devine mai creativ, poate rezolva mult mai uşor problemele şi îi vin idei bune, pentru diferite invenţii.

Datorită sticlei în care se vinde berea Problem Solver, fiecare persoană va şti cât trebuie să bea ca să atingă această doză ideală de alcool, în funcţie de greutatea corporală.

Compania care a creat berea avertizează că dacă o persoană va bea mai mult decât nivelul recomandat pe sticlă, atunci efectul va fi opus celui dorit.

CITEȘTE ȘI: Ce înseamnă „să bei ca un român”

Agenţia de publicitate CP+B spune că ideea proiectului a venit după angajaţii au observat că într-adevăr, cele mai interesante idei le vin nu la serviciu, ci în timpul serilor petrecute cu colegii în localuri.

Studii anterioare au demonstrat că un consum moderat de alcool stimulează creativitatea şi gândirea analitică, ajutând la rezolvarea mai rapidă a problemelor.

Cantitatea ideală este de 2 pahare medii de vin sau 2 pinturi de bere. Cercetarea a fost făcută de o echipă de psihologi de la Universitatea Illinois, pe 40 de bărbaţi tineri, sănătoşi.

Bărbaţii care au băut această doză de alcool au fost cu 40% mai performanţi comparativ cu aceia care nu au băut.

Unul din efectele produse de alcool este relaxarea, buna dispoziţie, care stimulează creativitatea, pentru că nu mai suntem aşa rigizi şi reticenţi la noile soluţii, ci devenim mai flexibili.

Te-ar putea interesa







Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


dcn.n-nxt.25