BANCUL ZILEI: Regretul unui muribund

Crişan Andreescu / 09 Martie 2017 / 17:46 Salveaza PDF Comentarii

Ajuns la o vârstă înaintată și aflat pe patul de moarte, un bărbat, soţ, tată, bunic, străbunic avea în jurul său toată familia: soţia, toţi copiii, toţi nepoţii şi câţiva strănepoţi.

Toţi aşteptau în linişte şi, deodată, bătrânul se trezeşte şi spune:

- Trebuie să vă spun un secret mare! Aveam de toate: maşini bune cu care cutreieram lumea, femei frumoase cu care mă simţeam bine, foarte mulţi prieteni şi un cont mare în bancă. Într-o zi mi-a spus un prieten că trebuie să mă însor ca să am o familie, că altfel nu o să aibă cine să-mi dea un pahar cu apă când o să fiu pe patul de moarte.

Ei, şi aşa m-am însurat şi viaţa mea s-a schimbat radical. În loc să merg la discotecă cu femei care mai de care mai frumoase am stat acasă şi m-am uitat la seriale cu soţia. Maşinile le-am folosit doar ca să duc şi să aduc copiii de la şcoală, să merg la cumpărături sau cel mult să mergem în concediu. Toţi banii din bancă s-au dus pe şcolile voastre, pe hainele şi plăcerile voastre. Zilele frumoase şi libertatea mea... le-a luat vântul! Şi acum când stau întins şi aştept moartea ştiţi care e cel mai rău lucru dintre toate?

- Care, dragul nostru tată? îl întreabă cu toţii, curioşi.

- Nu mi-e sete!

[citeste si]


Te-ar putea interesaIti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2019 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate.


dcn.n-nxt.27