Avertisment Pârvulescu pentru Blaga și Iohannis, în cazul Dragnea

Politologul Constantin Pârvulescu, fondatorul Pro-Democrația, mi-a destăinuit un secret care explică decăderea clasei politice.  Situația este ilustrată, cel mai recent, de un gest făcut de Vasile Blaga și Klaus Iohannis. Blaga cunoaște metoda din 2004, când a fost șeful campaniei prezidențiale a lui Traian Băsescu.

Mai mulți liberali și pediști au făcut plângere penală la adresa unor miniștri din cabinetul Năstase. Echipa lui Iohannis a repetat gestul, atacând OUG primarilor, zisă și ordonanța Dragnea, în penal.

Ce spunea Constantin Pârvulescu? Că, atunci când politicienii nu reușesc să își rezolve disputele în interiorul sistemului politic, transferă putere către alte sisteme. Una dintre explicații pentru erodarea clasei politice este ”pâra” la instituții interne și internaționale.

De aceea am ajuns ca disputele politice de la București să fie tranșate la Bruxelles și peste Ocean, de aceea parlamentarii au ajuns să fie conduși de judecătorii de la Curtea Constituțională. La fel de grav ca abuzul de ordonanțe de urgență este și abuzul de reclamații la parchete a unor acte politice. Magistrații au ajuns să ancheteze/ valideze decizii care reveneau politicienilor  pentru că politicienii au apelat la arbitrajul acestora, în loc să aștepte până se pronunță alegătorii.

Astfel, le-au luat celor mulți puterea de a decide, prin intermediul reprezentanților  aleși, mutând-o în mâna unor oameni care sunt numiți.

 În 2003, spune tot Pârvulescu, Adrian Năstase și-a pregătit o Constituție care îi dădea puteri sporite. A plătit această greșeală, de referendum profitând Traian Băsescu.

Klaus Iohannis și Vasile Blaga, în loc să apeleze la popor, că sunt alegeri peste câteva săptămâni, fac apel la procurori. Nu mai spun că, pe termen lung, fac rău echipei în care joacă. Simpla asociere cu metodele lui Traian Băsescu și cu instituțiile asociate cu acesta le reduce popularitatea, în prezent. Așa cum un tramvai nu poate depăși tramvaiul din față, nu o vor egala măcar pe Monica Macovei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel