Autostrada Brașov-Bacău-Pașcani-Iași. Ministerul Transporturilor vine cu noi precizări

Ministrul Transporturilor Felix Stroe a declarat la finele anului 2017 faptul că autostrada Brașov - Bacău - Pașcani - Iași este pe lista proiectelor pentru 2019-2021 care nu pot fi oprite de la implementare.

 

 

Ministerul Transporturilor a anunțat că autostrada Brașov - Bacău - Pașcani - Iași va fi formată din trei sectoare, toate componente ale unor proiecte aflate în diferite faze de implementare și menționate în Master Planul General de Transport (MPGT).

Sectorul Brașov - Bacău (Autostrada Moldova, A5)- are o lungime de 159,9 km, cu un cost de investiție de 1,8 miliarde euro (fără TVA), costul mediu pe km fiind de 11,54 mil. euro. Sectorul de autostradă Brașov – Bacău, se regăsește în MPGT la “Capitolul I – proiecte noi (Comprehensive)”, în perioada 2020-2030.

Sectorul Bacău - Pașcani are o lungime de 81,2 km, cu un cost de investitie de 485,5 mil. euro (fără TVA), costul mediu pe km fiind de 5,97 mil. euro. Acest sector de autostradă este împărțit în două secțiuni și anume: Bacău- Roman (41,9 km) și Roman - Pașcani (39,3 km). Cele două secțiuni vor fi construite în zona de șes, neimplicând soluții tehnice speciale în vederea realizării obiectivului de investiție.

Sectorul Pașcani - Iași - Ungheni are o lungime de 95,2 km, cu un cost de investiție de 830.55 mil. euro (fără TVA), costul mediu pe km fiind de 8,76 mil. euro. Sectorul Bacău-Pașcani, conform MPGT, este identificat la nivel de drum expres în cadrul “Capitolul IV – proiecte noi (Core)”, în perioada 2014-2020. 

Aliniamentul autostrăzii Brașov - Bacău - Pașcani - Iași - Ungheni prezintă sectoare care străbat areale cu dificultate ridicată din punct de vedere al reliefului. Astfel, sectoarele Brețcu - Oituz și Bârzulești - Bacău, subsecțiuni ale autostrăzii Brașov - Bacău, prezintă elemente de restrictivitate, dezvoltându-se în zona montană pe aproximativ 49.9 km.

Sursa: Zdbc.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel