Atenție la ceai, mai ales dacă ești însărcinată! Risc pentru sănătate

Fotografie creată de Lisa, de la Pexels
Fotografie creată de Lisa, de la Pexels

În timpul sarcinii, trebuie să acordăm o atenție deosebită dietei noastre deoarece există anumite alimente care pot pune în pericol sănătatea noastră și a copilului.

Din acest motiv, se pune întrebarea dacă ar trebui să bem ceai atunci când suntem însărcinate. Această băutură conține cafeină, astfel încât alegerea sa nu trebuie să fie prima noastră opțiune.

Mai multe efecte negative ale acestei substanțe au fost descrise asupra bebelușului, cum ar fi faptul că le influențează greutatea la naștere și poate duce chiar la avort, dacă ceaiul este băut în cantități mari. Cu toate acestea, având în vedere concentrația în care se găsește cafeina în ceai, până la două căni pe zi pot fi consumate fără riscuri mari, deși este întotdeauna de preferat să consultați medicul pentru a face alegerea corectă.

Cafeina se regăsește în multe băuturi

Cantitatea de cafeina dintr-o ceașcă de cafea variază amplu, depinzând de tipul de boabe folosite și de cât de mult au fost prăjite și, în mod evident, de mărimea ceștii de cafea (de exemplu, espresso, care conține o cantitatea mare de cafeină, este servit într-o ceașcă mică).

Însă pentru a nu depăși doza recomandată de cafeina pe zi, este important să știi că aceasta se găsește și în alte alimente sau băuturi, cum ar fi ceaiul, băuturile carbogazoase sau energizante, ciocolata sau înghețata de ciocolată. În plus, cafeina face parte din ingredientele unor medicamente eliberate fără prescripție medicală sau produse naturiste, în special cele pentru dureri de cap, răceala sau alergii. Este recomandat să citești cu atenție prospectul.

Doza recomandată

Experții menționează că o cantitate moderată de cafeină nu are un efect negativ în sarcină. Moderat înseamnă 200 miligrame de cafeină consumată pe zi.

Cafeina și avortul

Până în prezent există date contradictorii privind doza nocivă de cafeină care ar putea crește riscul de avort. Astfel, până se vor efectua studii care să aibă rezultate concludente, medicii recomandă să nu consumi mai mult de 200 mg de cafeină pe zi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel