Aşteptarea a luat sfârşit! Instagram introduce opțiunea de programare a postărilor

Foto: Freepik
Foto: Freepik

Instagram introduce opțiunea de programare a postărilor, pe care utilizatorii o așteptau de multă vreme. 

După ultimele săptămâni în care au fost efectuate teste, Instagram a decis să lanseze funcţia de programare a postărilor. Aceasta, din păcate pentru marea majoritate a utilizatorilor, va fi disponibilă doar pentru anumite branduri şi creatori de conţinut. Noua facilitate din cadrul aplicaţiei presupune că vor putea fi programate fotografii şi Reel-uri pe o perioadă de până la 75 de zile. Din păcate, aceasta va fi disponibilă doar pentru creatorii de conținut și pentru branduri, cel puțin într-o primă fază.

Cum pot fi programate postările pe Instagram

Opţiunea de programarea postărilor va putea fi găsită în cadrul procesului de publicare, la „Advanced Settings”. Accesând această opțiune va putea fi aleasă ora şi data dorită, după care se revine la fluxul normal de publicare. În prezent, procesul de programare nu este cel mai simplu, însă, scuteşte utilizatorii de apelarea la soluţii terţe sau la aplicaţia Creator Studio dezvoltată separat de Meta.

Spre deosebire de Facebook, care oferă de mulţi ani această facilitate pentru pagini, Instagram o lansează cu mare întârziere şi o oferă, cel puţin deocamdată, doar anumitor conturi. Nu se ştie când şi dacă opţiunea programării postărilor pe Instagram va fi disponibilă pentru toţi utilizatorii platformei.

Instagram are un competitor serios: BeReal

Aplicația a fost dezvoltată de un francez, fost angajat GoPro, care face apel la autenticitatea utilizatorilor. Astfel, BeReal le cere celor care folosesc platforma să își facă două poze pe zi oriunde s-ar afla, la ore aleatorii, pe care aplicația le anunță prin intermediul unor notificări, conform Guardian. Odată făcută, însă, fotografia trebuie postată obligatoriu, altfel respectivul utilizator urmând să se afle în imposibilitatea de a vedea ce au postat ceilalți membri ai rețelei.

De asemenea, BeReal se mândrește cu faptul că pe platforma sa nu este nevoie de influenceri, din moment ce toate pozele realizate înfățișează, teoretic, ipostaze mai puțin flatante ale personajelor, din acest punct de vedere poziționându-se în contrast, spre exemplu, cu Instagram. O altă diferență dintre BeReal și platforme consacrate precum Facebook este și aceea că utilizatorii nu se pot împrieteni cu persoane pe care nu le cunosc. În schimb, aplicația BeReal "scanează" contactele telefonice ale celor care o folosesc, acestea devenind, automat, prieteni. Din acest motiv, cea mai populară platformă a momentului promite o experiență fără urmăritori, la care se adaugă faptul că nu este posibilă nici aplicarea filtrelor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel