Coronavirus - COVID 19
România în stare de alertă
-
confirmate
-
vindecate
-
decese
Sună-ne (Luni - Vineri, 09:00 - 18:00) sau scrie-ne la numărul 0772.264.642 sau la adresa de e-mail [email protected] și pune intrebări despre coronavirus, situații sociale, medicale, suport psihologic. Semnalează situații deosebite.

Asociaţiile de pensionari îl amenință pe Orban cu proteste de stradă în septembrie

protest pensionari justitie
protest pensionari justitie

Trei mari organizaţii ale pensionarilor au anunţat că intenţionează să organizeze manifestaţii de stradă e, în cazul în care Guvernul nu va respecta legea care prevede creşterea pensiilor cu 40% de la 1 septembrie. De asemenea, înainte de manifestaţiile de stradă, cele trei organizaţii ale pensionarilor vor să acţioneze Executivul în instanţă, dacă pensiile nu se vor majora.

 Cele trei organizaţii sunt Federaţia Naţională a Pensionarilor din România, Uniunea Generală a Pensionarilor din România şi Federaţia Naţională 'Unirea' a Pensionarilor din România, care susţin că reprezintă interesele a aproape 5 milioane de pensionari.

Preşedintele Federaţiei Naţionale a Pensionarilor din România, Preda Nedelcu, a declarat marţi că protestele vor fi organizate în septembrie, după ce Guvernul va informa oficial dacă va respecta legea privind majorarea pensiilor cu 40%. 'Am stabilit de comun acord să organizăm acţiuni de protest ale organizaţiilor de pensionari din întreaga ţară. Precizez că cele trei federaţii naţionale au organizaţii de pensionari în toate oraşele, municipiile reşedinţă de judeţ, în oraşele din judeţele respective şi într-o serie de localităţi rurale. Am fost ignoraţi, am putea spune chiar desconsideraţi de către Guvern. Am încercat, nu demult, cu o petiţie care a fost transmisă Guvernului de toate organizaţiile de pensionari din România, care avea ca obiect respectarea Legii 127. Această petiţie n-a avut niciun efect, nu a fost luată în considerare. Petiţia a fost transmisă Ministerului Muncii, care a comunicat organizaţiilor că va avea în vedere ceea ce solicităm noi. Suntem astăzi în situaţia aceasta, că trebuie să acţionăm pentru ca în acest fel, dacă altfel nu s-a putut, să acţionăm pentru ca Guvernul să-şi respecte pensionarii care au clădit această ţară, care au contribuit la dezvoltarea ei şi, în al doilea rând, să respecte această Lege 127 care a fost aprobată de Parlamentul României, promulgată de preşedintele României şi publicată în Monitorul Oficial. Este un drept al nostru, prevăzut în lege', a menţionat Preda Nedelcu.

 

Pensionarilor le-a ajuns cuțitul la os

La rândul său, preşedintele Uniunii Generale a Pensionarilor din România, Toma Neamţu, a susţinut că pensionarilor le-a ajuns 'cuţitul la os'. 'Faptul că vom ieşi în stradă să ne manifestăm nemulţumirea dovedeşte că s-a ajuns la o limită ce nu se mai poate suporta. A ajuns cuţitul la os. Nu sunt pensionarii vinovaţi că numărul salariaţilor s-a micşorat în ultimul timp. De aceea cred că ar trebui să încerce şi guvernanţii să trăiască dintr-o pensie de 800-900 de lei, dar nu o lună, să mai aibă rezerve în cămară - ulei, zahăr etc. - ci să stea 3-4 luni cu suma aia, să vadă şi ei ce înseamnă să stai cu suma asta, din care pensionarul îşi cumpără şi medicamente şi alimente, să se mai îmbrace', a declarat Toma Neamţu.  'Trei ani s-a tot amânat, cu un total de 18 luni, mărirea cuantumului punctului de pensie şi de trei ani nu s-a acordat indexarea conform inflaţiei, care se dă la fiecare început de an. Deci, sunt probleme grave, pe care pensionarii nu le mai îndură, practic nu mai suportă.  Domnul Ludovic Orban nu înţeleg de ce nu ne-a primit - cele 3 confederaţii i-au făcut 4 adrese şi nu vrea deloc să discute pe aceste probleme', a precizat Toma Neamţu. 

 

Miting la București, pichetarea prefecturilor, în țară

Probabil va fi miting la Bucureşti şi pichetarea prefecturilor din toate judeţele ţării. Vom vedea, vom avea Conferinţa Naţională a celor trei organizaţii ale pensionarilor şi vom hotărî', a afirmat Toma Neamţu. Şi preşedintele Federaţiei Naţionale 'Unirea' a Pensionarilor din România, Dumitru Cojanu, a acuzat Executivul că a refuzat să discute cu reprezentanţii pensionarilor. 'Această dezamăgire a pensionarilor a determinat ca noi să luăm această hotărâre împreună de a da în judecată Guvernul, de a ne mobiliza şi de a manifesta această dorinţă de a rezolva problemele prin protest. Va trebui să o aplicăm, din cauză că Guvernul nici nu s-a gândit până acum să stea de vorbă cu noi, să discute şi să vadă soluţiile. Poate că împreună există posibilităţi ca să se soluţioneze această problemă a bugetului, această doleanţă a problemei nivelului de trai a pensionarilor, care, după munca pe care au desfăşurat-o, au acest drept, să aibă un nivel de pensii bun', a menţionat Cojanu. 

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2020 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


nxt.23
YesMy