Aruba, Barbados şi Bermuda scoase de pe lista neagră a paradisurilor fiscale elaborată de UE

Miniştrii de Finanţe din statele membre ale Uniunii Europene au decis vineri să scoată Aruba, Barbados şi Bermuda de pe lista neagră a paradisurilor fiscale adoptată de Uniunea Europeană, informează Reuters. 

Această listă a fost creată în decembrie 2017 şi a fost revizuită în martie 2019, în urma unei analize aprofundate a punerii în aplicare a angajamentelor asumate de jurisdicţiile ţărilor terţe implicate în acest proces.

Barbados şi-a asumat angajamente la un nivel politic înalt de a răspunde preocupărilor exprimate de UE legate de înlocuirea regimurilor preferenţiale dăunătoare din Barbados printr-o măsură cu efect echivalent, pe când Aruba şi Bermuda şi-au pus deja în aplicare angajamentele. Bermuda îşi menţine totodată angajamentul de a răspunde preocupărilor exprimate de UE în domeniul fondurilor de plasament colectiv. 

Ca urmare a deciziei de vineri, 12 jurisdicţii rămân pe lista jurisdicţiilor necooperante: Samoa Americană, Belize, Dominica, Fiji, Guam, Insulele Marshall, Oman, Samoa, Trinidad şi Tobago, Emiratele Arabe Unite, Insulele Virgine Americane şi Vanuatu.

Experţii europeni au avut nevoie de aproape un an pentru a evalua un număr de 92 de jurisdicţii din întreaga lume pentru ca în luna decembrie 2017 miniştrii de Finanţe din statele membre ale Uniunii Europene să anunţe că au adoptat o listă neagră a paradisurilor fiscale, care atunci cuprindea 17 jurisdicţii din afara UE care nu cooperează în probleme legate de fiscalitate.

Lucrările privind lista UE a jurisdicţiilor necooperante constituie un proces dinamic. Consiliul UE va continua să revizuiască şi să actualizeze periodic lista în cursul anului 2019 şi a solicitat deja un proces mai stabil începând din 2020 (două actualizări pe an).

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel