Urmărește emisiunea live


Armata SUA dezvoltă tehnică militară care CITEȘTE gândurile soldaților

Armata SUA investește bani în cercetarea neurologică, în încercarea de a decoda semnificația din spatele diferitelor semnale cerebrale.

Oficiul pentru Cercetarea Armatei (ARO) s-a angajat să cheltuiască 6,25 milioane de dolari pentru proiect în următorii cinci ani, relatează C4ISRNET. Scopul final - este de a construi un sistem care să permită soldaților să comunice cu nimic mai mult decât gândurile lor. Este o inițiativă îndrăzneață care evidențiază modurile bizare prin care tehnologia medicală ar putea schimba natura războaielor.

Deocamdată, neurologii din cadrul ARO spun că au învățat să decodeze și să analizeze semnalele neuronale care direcționează comportamentul din creier. Nu este chiar citirea minții, dar este un prim pas important către înțelegerea efectivă a semnificației diferitelor semnale cerebrale. „Aici nu doar măsurăm semnalele, ci le interpretăm”, a declarat pentru C4ISRNET managerul de program ARO, Hamid Krim.

Următorul pas, a explicat Krim, este decodarea altor categorii de semnale cerebrale, astfel încât un computer să poată interpreta în cele din urmă gândurile unui soldat. „Poți citi orice vrei, dar nu înseamnă că înțelegi”, a mai spus Krim, potrivit Futurism.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel