Ares - câinele-parașutist e noua vedetă a Forțelor pentru Operații Speciale Române

foto:  Forțele pentru Operații Speciale Române
foto: Forțele pentru Operații Speciale Române

Un câine din Bacău este antrenat să sară cu paraşuta.

Ares este noul membru al Batalionul 53 Comando “Smaranda Brăescu” din Bacău și unul dintre primiii câini din România care se antrenează intens pentru a executa sărituri cu paraşuta alături de militari profesionişti.

Forțele pentru Operații Speciale Române au anunţat noua echipă canină multirol din care face parte şi Ares, un câine pasionat de aventură. Patrupedul a devenit membru al trupei după ce și-a demonstrat curajul încă de la primele parașutări. „Cu o bucurie debordantă, Ares s-a arătat entuziasmat să sară din avion alături de fiecare coleg în parte și apoi să se arunce în gol”, spun militarii.

În cadrul unui modul pilot desfășurat de Batalionul 53 Comando, Ares a realizat deja primele sale parașutări. Nu s-a panicat, nu a dat înapoi şi chiar părea liniştit atunci când a fost recuperat de la sol. Colegii de echipă îl iubesc, iar după fiecare salt îl recompensează cu ceva bun de mâncare.

Clipul în care Ares face unul din salturi poate fi vizionat AICI

Câinii parașutiști au fost folosiți cu succes și în Al Doilea Război Mondial.

În timpul pregătirii pentru contraofensiva împotriva Germaniei naziste, Batalionul 13 de parașutiști al armatei britanice a venit cu această idee: câinii parașutiști, folosiţi pe post de "armă", de "intruşi". Unul dintre eroii necuvântători a câștigat chiar o medalie de onoare pentru serviciile sale. Brian a fost unul dintre primii câini parașutiști din lume. S-a pregătit mult pentru misiunea sa alături de armata britanică. În timpul antrenamentelor a învățat să identifice câmpuri minate iar pe frontul de luptă şi-a protejat cum a putut camarazii şi a stat la căpătâiul celor care îşi dădeau ultima suflare. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel