Aplicația ToTok, ștearsă din nou din Magazinul Play. De ce trebuie să vă feriți

Google a șters din Magazinul Play aplicația de mesagerie ToTok.

Google a șters din Magazinul Play aplicația de mesagerie ToTok, care conținea o unealtă de spionaj a Emiratelor Arabe Unite, pentru a doua oară, conform The Verge. Aplicația a fost ștearsă de pe Apple App Store și Google Play în decembrie, la puțin timp după ce New York Times a publicat raport despre ea.

La începutul anului, Google a readmis ToTok în Magazinul Play, însă aplicația nu a mai intrat și pe App Store. Cu toate acestea, ToTok a fost ștearsă din nou astăzi. Google a confirmat veștile pentru The Verge, însă nu a motivat mutarea.

Ce era ToTok

(w670)

ToTok este o aplicație de mesagerie care promitea mesaje și apeluri „rapide, gratuite și securizate", fiind descărcate de milioane de utilizatori în EAU și în Orientul Mijlociu.

Chiar înainte să fie interzisă pe Magazinul Play și App Store, în decembrie, aplicația era una dintre cele mai descărcate aplicații de socializare din Statele Unite. Cu toate acestea, investigația NYT a dezvăluit că aplicația permitea guvernului Emiratelor Arabe Unite să spioneze utilizatorii săi.

ToTok a negat tot

 (w670)

ToTok a negat „zvonurile vicioase" într-un comunicat publicat în decembrie, transmițând că „nu numai că respectăm intimitatea și asigurăm securitatea, dar utilizatorii noștri au control complet asupra datelor pe care vor să le împărtășească la discreție".

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel