Aplicație pe mobil care te întoarce în timp pe străzile New York-ului

O aplicație pentru smartphone permite întoarcerea în timp pe străzile orașului New York și compararea situației din prezent cu ceea ce era odată, datorită a 100 de ani de imagini din arhive reunite într-un plan interactiv. Aplicația, numită OLDNYC, a fost realizată la inițiative celebrei Biblioteci publice din New York (NYPL), fiind disponibilă sub iOS din 9 mai, relatează  AFP.

Datorită unui sistem de geolocalizare, utilizatorul poate accesa fotografii de epocă ale clădirilor în fața cărora se află. Cele circa 40.000 de fotografii și desene strânse de NYPL pentru a realiza aplicația permit astfel compararea New York-ului de astăzi cu cel din anii 1870-1970.

Navigând pe hartă, se vede turnul Rockefeller Plaza în timpul construcției, în 1932, tramvaiele care traversau în anii 1920 Times Square, cu celebrele sale afișe publicitare, precum și o plajă aglomerată în Coney Island din Brooklyn în 1937.

Majoritatea fotografiilor sunt datate, semnate și cu legende, utilizatorii aplicației beneficiind de informații despre arhitectura și istoria New York-ului.

[citeste si]

"Arhivele colecțiilor provin din diferite surse, cea mai importantă fiind o colecție comandată chiar de NYPL între 1920 și 1940", a declarat AFP Shana Kimball, șefă a departamentului de dezvoltare de programe de difuzare publică a arhivelor NYPL.

Doi tineri dezvoltatori, Christina Leuci și Orian Breaux, de 22 și, respectiv, 26 de ani, au pus la punct aplicația în patru luni. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel