Apariția cancerului, prezisă de un simplu test de sânge

Studii realizate de specialiștii din cadrul Universității Harvard împreună cu doctori de la un spital din Chicago relevă faptul că un banal test de sânge ar putea prezice apariția cancerului, cu mulți ani înainte ca boala cruntă să fie diagnosticată, relatează Digi 24.

În urma cercetării realizate pe parcursul a 13 ani, s-a concluzionat că schimbarea lungimii telomerilor - o porţiune de ADN situată la capătul fiecărui cromozom - poate fi considerată drept un marker biologic pentru prezicerea cancerului, scrie medicalnewstoday.com.

În cadrul studiului, 792 de persoane sănătoase au fost monitorizate, la 135 dintre acestea care au dezvoltat între timp diferite tipuri de cancer, inclusiv leucemie, cancer de prostată, de piele și pulmonar, observându-se că lungimea telomerilor a scăzut dramatic.

Până în prezent, telomerii erau luați în considerare de oamenii de știință ca fiind un reper pentru identificarea vârstei biologice (reale) și aproximarea speranței de viață a oamenilor, motiv pentru care ei fac obiectul multor studii de specialitate.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel