Anticoncepționale pentru bărbați: gelul se aplică pe umeri (studiu clinic)

Foto: Unsplash
Foto: Unsplash

Se fac progrese pe zona dezvoltării unor metode contraceptive eficiente și simplu de utilizat şi de către bărbați. Astfel, primul produs contraceptiv hormonal pentru bărbați este în acest moment în etapa de studiu clinic, care se desfășoară la Universitatea Washington din Seattle, SUA.

Pentru cuplurile care nu pot folosi din diverse motive, alte metode contraceptive, dar care nu își doresc nici soluții radicale precum vasectomia, noul contraceptiv hormonal pentru bărbați poate fi soluția. Sub formă de gel, contraceptivul este în acest moment testat în cadrul studiului numit NES/T, și funcționează prin suprimarea producției de spermă. Spre deosebire de alte variante ale contraceptivului, care anterior erau sub formă de soluție injectabilă, în acest moment, gelul contraceptiv hormonal pentru bărbați, arată ca un produs oarecare pentru sterilizarea mâinilor.

Dr. Diana Blithe de la Institutul Național de Medicină al SUA a explicat modul în care se desfășoară studiul clinic, încă din 2019. „ Subiecții, care sunt bărbați cu vârste între 18 și 50 de ani, implicați în relații monogame cu femei între 18 și 34 de ani, și-au aplicat în fiecare dimineață, după duș, gel contraceptiv pe fiecare umăr. Gelul acționează după 4 ore și bărbații incluși în studiu, precum și partenerele lor au fost de acord să facă sex neprotejat măcar o data pe lună, iar noi să măsurăm toți parametri relevanți ai organismului lor pentru a vedea eficiența. Gelul acționează asupra producției de spermă, inhibând-o și protejând în acest fel cuplul de aparița unei sarcini nedorite”.

Libido crescut

Deși contraceptivul gel hormonal pentru bărbați este în teste din 2019, va dura până când acesta va fi aprobat pentru a fi folosit pe scară largă. Însă, bărbații care au fost cuprinși în studiul clinic se consideră norocoși. „Nu mi s-a părut periculos, deși toți în jurul meu spuneau că este riscant, că poate devin infertil, iar familia se temea pentru mine, considerând că este total nenatural”, explică Dev Bellman, din Seattle, participant la studiu. Primul efect observat a fost apariția unor erecții spontane mai dese și intensificarea libidoului.

Aplicarea gelului pune unele probleme, notează clicksanatate.ro.Trebuie folosit zilnic, într-o cantitate corectă, are efect după 4 ore de la aplicare și trebuie să fie absorbit în piele. Dacă te grăbești și te îmbraci rapid,  transpiri, sau mergi la plajă, există riscul ca eficacitatea gelului să scadă, sau să fie anulată. Cu toate acestea, echipa de specialiști care coduc studiul sunt optimiști și pregătesc etapa a III-a studiului, care ar trebui să implice mai multe sute de cupluri. După acesata a 3-a etapă, gelul ar putea fi aprobat pentru utilizarea în masă.

Întregul proces ar mai putea dura 10 ani, dar avantajele sunt majore, iar reacțiile positive: „Nu au existat reacții adverse notabile, per total nu au existat surprize neplăcute”, explică dr. Stephanie Page, de la Universitatea de Medicină Washington, din Seattle, care conduce acest studiu clinic. Întregul proces ar mai putea dura 10 ani, dar avantajele sunt majore, iar reacțiile positive: „Nu au existat reacții adverse notabile, per total nu au existat surprize neplăcute”, explică dr. Stephanie Page, de la Universitatea de Medicină Washington, din Seattle, care conduce acest studiu clinic.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Get it on App Store Get it on Google Play

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt3
YesMy - smt4.3.1
pixel