Angajații unei fabrici Apple au plecat pe jos. Politicile de sănătate le dau oamenilor coșmaruri

FOTO: Pexels
FOTO: Pexels

O fabrică Apple își pierde angajații, care pleacă în număr mare din cauza politicilor stricte de sănătate.

Foxconn, unul dintre cei mai mari furnizori ai Apple, se confruntă cu o întrerupere majoră a fluxului de producție la cea mai mare fabrică de asamblare de iPhone din China, deoarece muncitorii îngrijorați pentru sănătatea lor părăsesc fabrica, potrivit videoclipurilor de pe rețelele sociale. Compania taiwaneză se luptă pentru a controla un focar de Covid din campusul său din orașul central chinez Zhengzhou. Exodul pune o presiune enormă asupra Foxconn chiar înainte de începerea sezonului cheie al cumpărăturilor de sărbători și evidențiază modul în care politica strictă zero-Covid a țării afectează afacerile de peste oceane a gigantului din lumea tehnologiei.

„Înțelegem pe deplin nerăbdarea de a vă întoarce acasă. Pentru angajații care stau în mod voluntar în zona fabricii companiei, autoritățile portului și compania vor asigura împreună sănătatea și siguranța tuturor”, le-a spus Foxconn angajaților săi în weekend, potrivit unei postări pe contul WeChat al guvernului din Zhengzhou.

Cea mai mare fabrică de asamblare iPhone, afectată de COVID-19

Analiştii au spus că haosul de la Zhengzhou ar putea pune în pericol producţia Apple în săptămânile următoare. Ivan Lam, analist senior de cercetare al Counterpoint, a estimat că între 10% și 30% din producția iPhone 14 ar putea fi afectată pe termen scurt dacă situația nu se va stabiliza. Campusul din Zhengzhou este cea mai mare fabrică de iPhone din lume și reprezintă de obicei până la 85% din capacitatea de asamblare a iPhone-ului, conform estimărilor lui Lam.

Un purtător de cuvânt al Foxconn a declarat presei de stat chineze că Foxconn încearcă să sporească producția în alte locații.

„În prezent, pentru că acum este sezonul de vârf de producție, există o cerere mare de muncitori”, a declarat luni un purtător de cuvânt al Foxconn pentru CNN, adăugând că compania „coordonează și capacitatea de producție de rezervă în alte locații”.

Muncitorii pleacă pe jos din oraș, în ciuda bonusurilor consistente

Videoclipurile cu mai multe persoane care părăsesc fabrica și zona Zhengzhou pe jos, fără alte mijloace de transport, au devenit virale pe rețelele sociale chineze în ultimele zile. Orașul, care are o populație de peste 12 milioane de locuitori, a impus măsuri ample de izolare la începutul lunii trecute, după identificarea a zeci de cazuri de Covid-19. Presa de stat a spus că mulți lucrători Foxconn se numără printre cei care parcurg kilometri pe jos pentru a scăpa din oraș. Un manager Foxconn a declarat publicației de presă Yicai că lucrătorii intră în panică din cauza răspândirii virusului în fabrică și a lipsei accesului la informațiile oficiale.

Foxconn a spus că organizează vehicule speciale pentru angajații care doresc să se întoarcă acasă, potrivit unei postări pe contul oficial WeChat al guvernului Zhengzhou în weekend. De asemenea, compania a dublat de patru ori bonusurile zilnice pentru lucrătorii din fabrică luna aceasta.

În timp ce aceste întreruperi vor afecta producția de iPhone pe termen scurt, analiștii spun că ar putea să nu afecteze livrările Apple de iPhone în sezonul cheie al sărbătorilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Ultimele materiale video - DCNewsTV.ro

Te-ar putea interesa

Cele mai noi știri

Cele mai citite știri

DC Media Group Audience

Copyright 2024 SC PRESS MEDIA ELECTRONIC SRL. Toate drepturile rezervate. DCNews Proiect 81431.

Comandă acum o campanie publicitară pe acest site: [email protected]


cloudnxt2
YesMy - smt4.3.1
pixel